Zweden zonder geschorste Ibrahimovic tegen Oranje

Zlatan Ibrahimovic is er dinsdag niet bij als Zweden op eigen veld de EK-kwalificatiecampagne afsluit tegen het Nederlands elftal. De spits van AC Milan liep op bezoek bij Finland tegen een gele kaart aan en is geschorst.

Zweden zonder geschorste Ibrahimovic tegen Oranje

Zweden is momenteel de nummer twee in Groep E met zes punten achterstand op het al geplaatste Oranje. Als de Scandinaviërs die tweede plaats vasthouden, zijn ze verzekerd van deelname aan de play-offs. Toch gloort er hoop op directe plaatsing. Voor die status komt de beste nummer twee van de kwalificatiecyclus in aanmerking.

De schorsing van de voormalige Ajacied - het was de tweede gele kaart voor Ibrahimovic in de gehele cyclus - is een domper voor Zweden. De sterspeler vertelde deze week nog aan Voetbal International de afloop van de kwalificatiereeks met vertrouwen tegemoet te zien.

'Ik ga uit van twee overwinningen', zei Ibrahimovic. 'Wij kloppen Finland en Nederland. Als topsporter is dat de enige gedachte die ik bij mezelf toesta. Bovendien hebben wij mentaal een kleine voorsprong op Nederland. Zij zijn al geplaatst en moeten dus niet meer. Wij moeten wel en als we moeten, zijn wij Zweden vaak op ons best.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's