Zwarte bladzijde in Lissabon valt Bergwijn en Dumfries rauw op het dak

PSV begon goed aan het Europese seizoen, met overwinningen op Sporting Portugal en Rosenborg BK. Later in de groepsfase kwam de klad er in, met als dieptepunten de nederlagen tegen LASK Linz en, deze donderdag, op bezoek bij Sporting Portugal (4-0). De pijn zit diep.

Steven Bergwijn stond er na de wedstrijd terneergeslagen bij voor de camera van FOX Sports. Het was donderdag geen kwestie van onwil, betoogde de aanvaller. 'Je probeert het gewoon, maar je komt er niet doorheen. Dit komt heel hard aan natuurlijk, maar wat moet ik ervan zeggen? We kunnen goed voetballen, maar we zitten gewoon in een klotefase', verzuchtte de aanvaller.

Aanvoerder Denzel Dumfries sprak van een zwarte pagina in het boek van dit seizoen. De manier waarop de tegentreffers tot stand kwamen, stoorde de verdediger behoorlijk. 'Een ingooi, een corner, een penalty… dat is niet best. Bij dat tweede doelpunt krijgt Bruno Fernandes teveel ruimte, dat doen wij niet goed als team', erkende de back bij FOX Sports.

'PSV zit zowel verdedigend als aanvallend muurvast'

Ook de derde treffer viel slecht bij Dumfries. Jérémy Mathieu dook al vallend op bij de tweede paal om de bal binnen te schieten na een hoekschop. 'Dat is mijn man, die mag niet scoren, zeker niet vlak voor rust', beaamde Dumfries. 'Dat verwijt ik mezelf. We wilden na rust als team de rug rechten, ook voor de supporters die met ons zijn meegereisd. Je zag wel dat we bereid waren weer te knokken, maar de bal wilde er niet in.'

Een oplossing heeft ook Dumfries niet voor handen. 'Dit is verschrikkelijk zuur en het is voor iedereen duidelijk dat dit niet mag gebeuren. Maar je moet door, we moeten gewoon door. Dat zijn we verplicht aan onszelf. Dit is een bittere pil, maar zondag staat FC Emmen weer voor de deur.'