Zware knieblessure Coremans bezorgt Sparta keepersprobleem

Reacties

Tim Coremans strompelde afgelopen vrijdag van het trainingsveld bij Sparta Rotterdam. De stiekeme hoop dat de blessure aan de knie mee zou vallen, bleek slechts hoop. Maandag werd duidelijk dat de doelman een knieband heeft gescheurd en vanwege die kwetsuur zal hij de komende negen maanden niet inzetbaar zijn.

Zware knieblessure Coremans bezorgt Sparta keepersprobleem
© Pro Shots

In eerste instantie is de zware knieblessure natuurlijk een fikse tegenvaller voor Coremans zelf, maar ook Sparta heeft direct een levensgroot probleem. Nadat Ariel Harush al zijn terugkeer naar Israël aankondigde, was de zoektocht naar een extra doelman al in volle gang, maar nu zal directeur voetbal Henk van Stee niet één maar twee nieuwe sluitposten moeten contracteren.

Het zit Coremans ook niet mee. Hij was de doelman die een belangrijke rol speelde in de promotie naar de Eredivisie door onder andere in de beslissende wedstrijd bij De Graafschap enkele knappe reddingen te verrichten. Ook in de Eredivisie liet de voormalige goalie van Cambuur, ADO Den Haag en FC Dordrecht zien het niveau aan te kunnen. Tot hij in Groningen in de fout ging en om onverklaarbare redenen een kopstoot uitdeelde. De schorsing kostte hem ook zijn basisplaats, omdat trainer Henk Fraser van mening was dat Harush het naar behoren deed.

Nu lonkte een nieuwe kans, maar Coremans zal de komende maanden slechts toe kunnen kijken. Sparta werd al in verband gebracht net Nick Olij van NAC Breda, maar die heeft een doorlopend contract bij de Brabantse club en zal dus geld moeten kosten. Met de Duitse Nigeriaan Maduka Okoye is gesproken. De twintigjarige reservedoelman van Fortuna Düsseldorf wordt bij meerdere clubs aangeboden. De naam Maarten Stekelenburg is vorige week gevallen nadat de doelman zelf aankondigde een Eredivisie-terugkeer als optie te zien. Die mogelijkheid lijkt vooralsnog weinig realistisch. Bovendien zal het feit dat Sparta nog altijd op kunstgras speelt bij een eventuele overweging van de blessuregevoelige ex-internaional zeker meewegen.

Van Stee kan aan de bak, hij zal spoedig één of twee nieuwe doelmannen willen begroeten. Volgens de filosofie van Sparta, Van Stee en Fraser zal een Nederlands sprekende doelman de voorkeur genieten. Het liefst ook nog met ervaring en leidinggevende capaciteiten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.