Zware hoofdblessure Torres overschaduwt remise Atlético

Reacties

Atlético Madrid heeft donderdagavond puntenverlies geleden op bezoek bij degradatiekandidaat Deportivo La Coruña (1-1). Daardoor zetten Los Colchoneros de vierde plek in de Primera Divisíon op het spel. De wedstrijd werd overschaduwd door de zware hoofdblessure van Fernando Torres.

Zware hoofdblessure Torres overschaduwt remise Atlético

Invaller Torres botste in de slotminuten met Álex Bergantiños in een stevig duel, waarna hij roerloos op het veld bleef liggen. De zichtbaar paniekerige en emotionele spelers probeerden zijn tong, die hij had ingeslikt, terug te trekken. Na druk gebaren van de spelers waren er snel hulpverleners ter plaatse om Torres te behandelen.

De Spanjaard werd afgevoerd met een nekbrace. Atlético meldde na afloop dat Torres een hersentrauma heeft opgelopen en een nacht ter observatie in het ziekenhuis wordt gehouden. Hij is bij bewustzijn en zijn status is op dit moment stabiel.

Het elftal van Diego Simeone kreeg dankzij een blunder in het begin van de wedstrijd een tegenvaller van andere aard te verwerken. Doelman Jan Oblak verraste José Giménez met een harde, lage uittrap, waarna Florin Andone dankbaar profiteerde van het balverlies van de verdediger.  

In de tweede helft greep Simeone in: Koke en Ángel Correa moesten het veld verlaten voor Yannick Carrasco en Nicolás Gaitán. Even later kwam ook Torres het veld in. Het was echter collega-aanvaller Antoine Griezmann die de gelijkmaker op het scorebord zette. De Fransman schoot de bal fraai over doelman Germán Lux, die te ver voor zijn doel stond. De Argentijn herpakte zich met een geweldige reflex op een grote mogelijkheid voor Torres. Vlak daarna volgde de uiterst vervelende botsing.

Nummer vier Atlético blijft door de remise op 46 punten staan, één meer dan achtervolger Real Sociedad. Deportivo sprokkelt een punt en blijft vooralsnog in de gevarenzone staan, net boven de streep op plek zeventien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.