Zware blessure na oefenpotje: Loftus-Cheek 'meer in de war dan verdrietig'

Reacties

De bekritiseerde trip van Chelsea naar de Verenigde Staten eindigde voor Ruben Loftus-Cheek in een persoonlijk drama. De middenvelder scheurde in de oefenwedstrijd tegen New England Revolution zijn achillespees af en staat voor een langdurige revalidatie. Loftus-Cheek is er kapot van.

Zware blessure na oefenpotje: Loftus-Cheek 'meer in de war dan verdrietig'

Drie dagen na de slotdag van de Premier League trok de volledige Chelsea-selectie naar de VS voor een wedstrijd tegen MLS-club New England Revolution. Manager Maurizio Sarri mopperde daar al over, aangezien het duel zijn volledige voorbereiding op de Europa League-finale tegen Arsenal in de war schopte. Chelsea begon zoals afgesproken in zijn sterkst mogelijke opstelling en dat betekende dat ook Loftus-Cheek aan de aftrap verscheen. Hij moest de strijd al na 24 minuten staken.

Loftus-Cheek liep een zware achillespeesblessure op en is inmiddels geopereerd. Hij mist niet alleen de Europa League-finale, maar ook de eindronde van de Nations League met Engeland. Het is nog onduidelijk hoelang Loftus-Cheek precies uit de roulatie zal zijn. De eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen lijkt de 23-jarige middenvelder ook te kunnen vergeten.

Op social media laat Loftus-Cheek van zich horen. 'Het is moeilijk om te beschrijven hoe ik me nu voel', schrijft hij. 'Ik ben meer in de war dan verdrietig. Mijn operatie is goed gegaan, dus ik ken een goed begin van mijn revalidatie! Ik zal nu een tijdje vanaf de zijkant moeten toekijken en het team toejuichen. Ik wens de jongens veel succes in de Europa League-finale en natuurlijk in de eindronde van de Nations League.'

Loftus-Cheek heeft in zijn loopbaan al vaker last gehad van blessureleed en weet dus wat hem te wachten staat. 'Terugkeren van een blessure is iets wat ik mijn hele leven al doe en ik zal het nu weer doen', belooft hij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.