Zwalkend Arsenal kan eindelijk juichen, ook Portugese hoofdrol bij Man City

Na een zéér pijnlijke seizoenstart (nul uit drie) heeft Arsenal zaterdagmiddag dan toch eindelijk de eerste Premier League-punten van 2021/22 gepakt. Ook regerend landskampioen Manchester City won, al ging dat niet makkelijk.

Leicester City
0 - 1
Manchester City

Op de middag dat Cristiano Ronaldo zichzelf op Old Trafford met twee goals een absolute droomrentree bezorgde bij Manchester United, was een landgenoot van hem goud waard voor stadgenoot en aartsrivaal Manchester City.

Na een doelpuntloze eerste helft leek Jamie Vardy kort na rust voor de Leicester-voorsprong te zorgen, maar nadat hij Man City-keeper Ederson was gepasseerd en de 1-0 had binnengeschoten, zette de VAR vanwege buitenspel een streep door het feestje. Na een uurtje spelen was het aan de andere kant wél raak. Een schot van João Cancelo werd geblokt door Caglar Söyüncü (die midweeks tegen Oranje nog rood kreeg namens Turkije), waarna Bernardo Silva van dichtbij scoorde.

Bij die ene goal bleef het, waardoor The Citizes na vier duels op negen punten staan. Voor The Foxes is het met zes uit vier nog bepaald geen vlekkeloze start van de nieuwe jaargang.

Arsenal
Arsenal
1 - 0
Norwich City

Arsenal wilde de dramatische competitiestart tegen Norwich graag wegspoelen. De club uit Londen wist nog geen enkel punt te pakken, net als de uitploeg overigens. In de eerste helft kwamen beide ploegen niet tot doelpunten. Pierre-Emerick Aubameyang was daar wel al een aantal keer dichtbij, maar Tim Krul bracht steeds redding voor de uitploeg.

Na een vrij rustige periode voor beide doelen was het de spits uit Gabon die Arsenal toch nog kon bevrijden. Nicolas Pepe zijn schot kwam tegen de paal, waarna Auba kon binnentikken: 1-0 voor Arsenal. Het was zijn eerste Premier League-doelpunt van het seizoen. Emile Smith Rowe kreeg daarna een goede kans op de 2-0, maar Krul lag andermaal in de weg. Daardoor bleef het bij 1-0 en heeft Arsenal weer wat lucht na drie nederlagen. Het is niet meer de hekkensluiter van Engeland.

Southampton
Southampton
0 - 0
West Ham United

De bezoekers van West Ham beleefden een prima competitiestart: in de eerste drie wedstrijden werden zeven punten verzameld. Southampton won eenmaal en verloor de rest van de wedstrijden. Na vier minuten kreeg Adam Amstrong in het onderlinge duel de eerste kans voor de thuisploeg. De middenvelder schoot de bal in het strafschopgebied laag op Lukasz Fabianski.

Southampton-aanvaller Moussa Djenepo was er na twintig minuten vandoor aan de linkerkant. Hij haalde met rechts uit, maar schoot de bal net over het doel. Zeven minuten voor rust kreeg hij uit een hoekschop ook een kans, maar die bal vloog eveneens over. Nathan Redmond kreeg na rust ook een prima kans voor de thuisploeg. Nadat zijn eerste schot geblokt werd, schoot de aanvaller over het doel. Tomas Soucek kopte de bezoekers later bijna naar de voorsprong, maar zijn inzet was te hoog. Het bleef daardoor bij 0-0.

Watford
Watford
0 - 2
Wolverhampton Wanderers

Het duel op Vicarage Road was er eentje tussen het aardig aan het seizoen gestarte Watford (drie punten uit drie duels) en Wolves, dat een loodzware competitiestart kende. Van (sub)topploegen Leicester City, Tottenham Hotspur én Manchester United werd met 1-0 verloren, maar zaterdag volgde de eerste driepunter.

Na een korte corner en de daaropvolgende voorzet werkte Francisco Sierralta de bal in zijn eigen doel voor 0-1. De eindstand werd bepaald door RB Leipzig-huurling Hwang Hee-Chan, die uit een soort van scrimmage zijn debuut opluisterde met de 0-2, waarmee hij de eindstand op het bord zette.

Brentford
Brentford
0 - 1
Brighton & Hove Albion

Na drie wedstrijden stonden Brentford en Brighton er vrij aardig voor. Brentford verloor nog niet: het speelde twee keer gelijk en won van Arsenal. Brighton won twee keer maar verloor ook eenmaal. Aan Ivan Toney lag het zaterdagmiddag bij Brenford niet. De aanvaller creëerde drie kansen voor de thuisploeg, maar zijn ploeggenoten profiteerden er niet van. Bryan Mbeumo kreeg meerdere kansen, maar wist de bal niet achter doelman Robert Sanchez te krijgen. Danny Welbeck was er namens Brighton ook dicht bij. Hij wilde de bal na een pass van Leandro Trossard langs de doelman krullen, maar het schot van de Engelsman was te slap om de keeper te verrassen.

Het bleef uiteindelijk toch niet bij een doelpuntloos gelijkspel. In de extra speeltijd pakte Brighton de drie punten door een doelpunt van Leandro Trossard. Hij schoot op aangeven van Alexis Mac Allister hard de bal binnen: 1-0 was ook de eindstand.