Zwak Real verzuimt in te lopen op Barça tegen stug Bilbao

Reacties

Real Madrid heeft het zaterdagavond niet voor elkaar gekregen om het gat met koploper Barcelona te verkleinen. De Catalanen speelden gelijk tegen Celta de Vigo (2-2), maar Real kwam niet verder dan 0-0 op bezoek bij Athletic de Bilbao.

Zwak Real verzuimt in te lopen op Barça tegen stug Bilbao

Trainer Zinedine Zidane liet Real in de sterkst mogelijke opstelling starten, met Isco op de plek van de opnieuw geblesseerd geraakte Gareth Bale. Midweeks maakte de Welshman nog zijn rentree voor De Koninklijke na een afwezigheid van ongeveer twee maanden. Nu kampt hij met liesklachten.

Hoewel Athletic via Iñaki Williams en Óscar de Marcos wel kansen kreeg op een treffer was Real in de eerste 45 minuten de gevaarlijkste ploeg. Zo raakte Karim Benzema al na acht minuten de paal, schoten Toni Kroos en Cristiano Ronaldo naast en werd een kopbal van Raphaël Varane van de doellijn gehaald.

Na rust was de amusementswaarde van het duel een stuk minder hoog. Athletic hield vooral tegen en kon voorin geen vuist maken, terwijl Real poogde een gaatje te vinden in de defensie. Dat lukte lang niet. Pas na zeventig minuten raakte Ronaldo met een fraaie volley de paal. Vervolgens had doelman Kepa Arrizabalaga een antwoord op pogingen van Marcelo en Sergio Ramos.

De Madrilenen scoorden uiteindelijk niet meer, maar Ramos kreeg in de slotfase nog wel een record in handen. De verdediger kreeg voor de tweede keer een gele kaart en moest met rood inrukken, voor de 24ste keer in zijn carrière. Een clubrecord en met negentien rode kaarten in La Liga een ander 'mijlpaal'.

Real blijft op de vierde plaats in La Liga met 28 punten. Barcelona heeft acht punten meer, stadgenoot Atlético staat op dertig. Real sluit de groepsfase van de Champions League woensdag af met een thuiswedstrijd tegen het Borussia Dortmund van Peter Bosz.

Sevilla - Deportivo La Coruña 2-0
Sevilla blijft in het spoor van Atlético Madrid. Door de zege staat de ploeg nog altijd twee punten achter Atlético. Wissam Ben Yedder opende voor rust op aangeven van Nolito de score tegen Deportivo La Coruña. In de slotfase gaf Nolito ook de assist bij de 2-0 van Michael Krohn-Dehli.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.