Barcelona heeft aan Messi niet genoeg tegen angstgegner Celta

Reacties

Barcelona heeft voor de tweede achtereenvolgende keer punten verspeeld in La Liga. De koploper van Spanje kwam zaterdagmiddag in eigen huis niet voorbij Celta de Vigo: 2-2.

Barcelona heeft aan Messi niet genoeg tegen angstgegner Celta

Barcelona begon met een ongeslagen status aan de veertiende speelronde, maar had alle reden om de bezoekers vooral niet te onderschatten. Celta is de enige ploeg in La Liga die in de laatste drie seizoenen telkens minstens één keer van de Catalanen won. En met Juan Carlos Unzué, tot en met vorig seizoen assistent van Luis Enrique bij Barcelona, heeft Celta bovendien een coach die de zwakke punten van de koploper als geen ander kent.

Eén van de zwakke punten werd in de twintigste minuut al blootgelegd door de angstgegner. Iago Aspas zag Samuel Umtiti instappen en ging diep. Gerard Piqué reageerde te traag om voor buitenspel te zorgen, waardoor Aspas in alle vrijheid richting Marc-André ter Stegen kon. De schaduwspits gaf strak voor richting Maximiliano Gómez, die zijn inzet nog geweldig gestopt zag worden door Ter Stegen. In de rebound was het echter alsnog raak via Aspas: 0-1.

Barcelona aarzelde niet, drong aan en had binnen twee minuten de gelijkmaker al te pakken. Paulinho leek de bal te willen meegeven aan Luis Suárez, maar de pass was perfect op maat voor Lionel Messi. De Argentijn rondde feilloos af. Na de 1-1 heeft Messi een totaal van vier assists en vier goals in de laatste drie thuiswedstrijden tegen Celta.

Hoewel Celta gevaarlijk bleef op de counter, had Barcelona vanzelfsprekend het beste van het spel. Een goal van Suárez werd – uitgerekend een week na de arbitrale blunder die Barça de zege kostte tegen Valencia (1-1) – ten onrechte afgekeurd vanwege buitenspel. De spits werd uitstekend vrijgespeeld door Messi, die zijn rol als aangever weer met verve vervulde. De Argentijn raakte niet veel later zelf de paal en Paulinho was met een kopbal dicht bij de 2-1.

Na een reeks gemiste kansen kwam de goal er in de 62ste minuut voor Barcelona alsnog. Messi gaf de bal perfect mee aan de opgekomen Jordi Alba, die breed legde op Suárez en de Uruguayaan knalde van dichtbij raak. Het was het zesde competitiedoelpunt van het seizoen voor de ex-Ajacied. Het leek genoeg voor de twaalfde La Liga-zege van het seizoen, maar niets bleek minder waar in Camp Nou.

Bekijk hieronder de prachtige combinatie voorafgaand aan de 2-1.

Barcelona werd twintig minuten voor het einde wederom verrast door het duo Aspas-Gómez. Dit keer rondde de 21-jarige goalgetter van Celta wel af op aangeven van zijn negen jaar oudere aanvalspartner. Extra pijnlijk voor de lijstaanvoerder: in aanloop naar de 2-2 liep Samuel Umtiti een spierblessure op.

Met Thomas Vermaelen als invaller binnen de lijnen zette de thuisploeg aan voor het slotoffensief. Messi werd daarbij het gevaarlijkst na een gekraakt schot van de ingevallen Denis Suárez. De maker van de 1-1 kreeg zijn kopbal niet tussen de palen, al was het onduidelijk of hij voor buitenspel zou zijn teruggefloten als het raak was geweest. Ter Stegen voorkwam aan de andere kant bij een grote kans voor Pione Sisto een volgende goal voor Celta, waardoor het bij 2-2 bleef.

Door het puntenverlies van Barça kan Valencia terugkomen tot een achterstand van twee punten. Dan moet de nummer twee van La Liga zondagmiddag winnen bij Getafe (aftrap 16.15 uur). Real Madrid komt zaterdagavond om 20.45 uur in actie op bezoek bij Athletic de Bilbao en kan de marge terugbrengen tot zes punten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.