Zwaarste sanctie dreigt voor Olympiakos voor matchfixing uit 2015

Reacties

Olympiakos Piraeus wacht mogelijk de zwaarste straf in het Griekse voetbal. Vanwege ongeoorloofde beïnvloeding van een wedstrijd in 2015 staat een plek op het hoogste niveau op het spel.

Zwaarste sanctie dreigt voor Olympiakos voor matchfixing uit 2015
© Pro Shots

Volgens verschillende Griekse media is de ethische commissie van de nationale bond tot de conclusie gekomen dat er genoeg bewijzen zijn voor de beschuldigingen van matchfixing en corruptie aan het adres van Olympiakos en Atromitos. De clubs hangt daarom een degradatie naar het tweede niveau en een boete van enkele miljoenen boven het hoofd.

Het draait in deze zaak om een wedstrijd van februari 2015. Olympiakos won het duel met 2-1 van Atromitos. Het resultaat kwam niet volgens de regels tot stand, zo is nu na lang onderzoek geconcludeerd.

In de matchfixing-zaak kunnen meer partijen een straf verwachten. Naast de nodige bondsofficials zijn beide clubvoorzitters Evangelos Marinakis en Giorgos Spanos in staat van beschuldiging gesteld. Ook de Portugese trainer Ricardo Sa Pinto dreigt te worden bestraft voor zijn aandeel in de matchfixing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.