Zwaarbeladen duel De Vrij loopt uit op nachtmerrie: Lazio verspeelt CL-ticket

Lazio heeft zondagavond in een rechtstreeks duel met concurrent Internazionale het directe ticket voor de Champions League uit handen gegeven. Stefan de Vrij had een negatieve hoofdrol in de pijnlijke 2-3 nederlaag van de Romeinen.

Het verschil tussen nummer vier Lazio en nummer vijf Inter in de Serie A bedroeg vooraf drie punten en dus móésten de Milanezen winnen om de vierde plaats en dus een direct Champions League-ticket te bemachtigen. In de week voorafgaand aan het duel in Stadio Olimpico ging het vooral over één man: De Vrij. De Nederlander verruilt Lazio komende zomer transfervrij voor Inter en bevond zich in een lastig parket.

De Vrij's huidige werkgever nam in de negende minuut de leiding. Sergej Milinkovic-Savic, die ook kan rekenen op de belangstelling van menig Europese topclub, haalde uit en zag de bal via Ivan Perisic in het Inter-doel belanden: 1-0. Het antwoord van de bezoekers kwam in de 29ste minuut, toen Danilo D'Ambrosio een hoekschop van Marcelo Brozovic bij de tweede paal binnenwerkte: 1-1.

Nog voor rust nam Lazio weer de leiding. Felipe Anderson was het eindstation van een razendsnelle counter en de Braziliaan schoof de bal uiterst precies langs doelman Samir Handanovic: 2-1. Een kleine twintig minuten voor tijd leek Inter de ideale gelegenheid op de gelijkmaker te krijgen na een handsbal van Milinkovic-Savic, maar arbiter Gianluca Rocchi besloot na raadplegen van de videoscheidsrechter geen strafschop te geven.

Felipe Anderson viert zijn 2-1. Lazio zou de voorsprong in een tijdsbestek van drie minuten volledig uit handen geven.

Even leek het verzet van Inter daarmee gebroken, maar vijf minuten later ging de bal alsnog op de stip. Uitgerekend De Vrij ging in de fout met een wilde tackle op Mauro Icardi. De Argentijn ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 2-2. Enkele momenten later kreeg Lazio een volgende domper te verwerken toen Senad Lulic zijn tweede geel en dus rood pakte voor een overtreding op Perisic.

In de 82ste minuut was het drama voor de thuisploeg compleet. Matías Vecino kopte een hoekschop van Brozovic binnen en dompelde Lazio daarmee in rouw. Trainer Simone Inzaghi greep daarna in door De Vrij naar de kant te halen en aanvaller Luis Nani in te brengen, maar ook de Portugees kon geen gelijkmaker meer forceren. De Vrij hield het op de reservebank niet droog.

Lazio verspeelde daardoor op de slotdag het zo felbegeerde Champions League-ticket. De Vrij heeft er onbedoeld aan bijgedragen dat zijn nieuwe werkgever volgend seizoen wél in het miljardenbal te bewonderen is. Lazio gaat naar de Europa League.

Stefan de Vrij laat zijn emoties de vrije loop na een veelbewogen avond.