Zürich-baas verdedigt opmerkelijke deal rond voormalig Feyenoord-target

Reacties

FC Zürich-voorzitter Ancillo Canepa wil niets weten van de kritiek op de transfer van Wilfried Gnonto. De achttienjarige Italiaan is voor 4,5 miljoen euro verkocht, een bedrag dat Canepa eerder nog 'belachelijk' noemde.

Zürich-baas verdedigt opmerkelijke deal rond voormalig Feyenoord-target
© Pro Shots

Gnonto werd in het begin van de voorbije transferperiode nadrukkelijk aan Feyenoord gelinkt en ook PSV werd genoemd als geïnteresseerde partij. Eind juni noemde voorzitter Canepa de vermeende transfersom van vier à vijf miljoen euro die Feyenoord wilde betalen een 'belachelijk bedrag'. Des te opmerkelijker is het dat de Zwitserse club met Leeds United een akkoord bereikte over een transfersom van 4,5 miljoen euro. De transfer van Gnonto naar de Premier League-club werd op Deadline Day afgerond.

Tegenover Blick heeft Canepa gereageerd op de kritiek. Hij kan het niet uitstaan dat wordt gezegd dat Zürich gegokt en verloren heeft met een in eerste instantie veel te hoge vraagprijs. 'Mensen die dat zeggen, hebben geen idee hoe het zit. Ze kennen de details uit de contracten niet. De transfer is precies gegaan zoals we gehoopt hadden. We hebben erg goed onderhandeld en hebben ons niet gek laten maken, ook al werd de transfer pas vijf minuten voor de deadline afgerond', aldus de preses, die met zijn club in de groepsfase van de Europa League PSV treft.

Volgens Canepa kan de transfersom door bonusafspraken flink oplopen. Sterker, hij verwacht dat de grens van tien miljoen euro gepasseerd wordt. 'Alles wat in het contract staat, blijft vertrouwelijk. Maar ja, die kans is erg groot', zei hij over het halen van die grens. Bij Leeds moet Gnonto gaan concurreren met onder anderen voormalig Feyenoord-smaakmaker Luis Sinisterra.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.