Zuiverloon sluit direct aan bij selectie van SC Heerenveen

SC Heerenveen heeft zich voor één jaar verzekerd van de diensten van Gianni Zuiverloon. De verdediger wordt op huurbasis overgenomen van Real Mallorca.

Zuiverloon sluit direct aan bij selectie van SC Heerenveen

Zuiverloon hield zich afgelopen week al op in Heerenveen. De 25-jarige back hield in Friesland zijn conditie op peil totdat de overgang was afgerond. Maandag had hij al een medische keuring doorstaan. Zuiverloon kan daardoor tijdens het trainingskamp op Terschelling direct aansluiten bij de selectie van trainer Marco van Basten.

Ondanks een doorlopend contract had Zuiverloon bij Real Mallorca weinig perspectieven meer. Met de wisseling van de wacht in september 2011 veranderde de situatie. Na het vertrek van trainer Michael Laudrup kwam de verdediger onder diens opvolger Joaquín Caparrós nauwelijks meer aan spelen toe.

Bij SC Heerenveen is Zuiverloon de vervanger van Daryl Janmaat, die deze zomer naar Feyenoord verhuisde. De 25-jarige Rotterdammer speelde van 2006 tot 2008 reeds zestig competitieduels voor de Friezen voor hij zijn heil zocht bij West Bromwich Albion. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's