Zuid-Korea naar tweede ronde na remise tegen Nigeria

Zuid-Korea heeft zich geplaatst voor de tweede ronde. De ploeg speelde 2-2 gelijk tegen Nigeria. Dat volstond voor verdere deelname. Nigeria kwam in de slotfase dichtbij, maar het offensief kwam te laat.

Zuid-Korea naar tweede ronde na remise tegen Nigeria

Nigeria kon ondanks twee verliespartijen nog de tweede ronde halen. Dan moest er wel gewonnen worden en diende Argentinië te winnen van Griekenland. Zuid-Korea was eveneens afhankelijk van de uitslag in de andere wedstrijd van de poule, maar een zege was uiteraard het meest gewenst.

De ploeg van Jung-Moo Huh begon de wedstrijd het meest voortvarend. Chung-Yong Lee kwam net tekort voor de openingstreffer en Sung-Yeng Ki mikte over het doel van Vincent Enyeama. Het was echter Nigeria dat verrassend de leiding nam. Chidi Odiah speelde aan de rechterkant twee man uit en zette goed voor. Kalu Uche ontdeed zich van de zeer slaperige Doo-Ri Cha en tikte binnen.

De Zuid-Koreanen waren na die treffer aangeslagen en lieten de aanvallende intenties varen. Nigeria voelde zich gesterkt door de voorsprong en Uche was dichtbij de tweede treffer voor de Afrikanen, maar de vleugelspeler schoot van afstand op de paal. In de 38ste minuut kwam Zuid-Korea op gelijke hoogte.

Een vrije trap van Sung-Yeng Ki vond Jung-Soo Lee bij de tweede paal. De verdediger kopte op zijn eigen voeten, maar liet op die manier wel Enyeama kansloos. Met een gelijke stand gingen de ploegen de rust in. Kort na de hervatting namen de Aziaten de leiding. Chu-Young Park mikte zijn vrije trap in de hoek van Enyeama. De goalie stapte echter eerst naar het midden en bereikte vervolgens de bal niet meer: 2-1. Een kwartier lang zat de wedstrijd fors op slot, maar daarna begreep Nigeria, en vooral Uche, dat dit niet de manier was om afscheid te nemen van het WK. Na een goede actie van de speler van UD Alméria kreeg Yakubu Aiyegbeni een niet te missen kans. De spits van Everton mikte vrij voor open doel naast.

Kort daarop kreeg Aiyegbeni de kans om zijn blunder te herstellen. Nam-Il Kim verspeelde de bal in eigen strafschopgebied aan Chinedu Obasi. De Zuid-Koreaanse verdediger haalde vervolgens de Nigeria-speler hard neer. Aiyegbeni bleef rustig en stuurde koel Sung-Ryong Jung de verkeerde kant op.

De wedstrijd ontvlamde na de gelijkmaker definitief. Zuid-Korea ging op zoek naar de winst en zag Danny Shittu bijna in eigen doel hakken. Ji-Sung Park schoot hard in het zijnet. In de counter kreeg Nigeria ook goede kansen. De grootste was voor invaller Obafemi Martins, maar de rappe aanvaller van VfL Wolfsburg mikte oog in oog met Sung-Ryong Jung naast.

Op het moment dat het bericht binnenkwam dat Argentinië afstand had genomen van Griekenland ging Zuid-Korea over tot tijdrekken en liet de aanvallende intenties varen. Dat kwam de ploeg nog bijna duur te staan, maar twee kanonskogels van Victor Obinna vlogen net naast het Aziatische doel.

Zaterdag ontmoet Zuid-Korea in Port-Elizabeth Uruguay in de achtste finale van het WK.

Bekijk hier al onze video's