Zuid-Afrika claimt matchfixing bij uitschakeling door Ghana

Reacties

De uitschakeling voor het WK in Qatar komt hard aan bij Zuid-Afrika, dat een officiële klacht bij de FIFA heeft ingediend wegens vermeende matchfixing.

Zuid-Afrika claimt matchfixing bij uitschakeling door Ghana
© Pro Shots
Ghana
Ghana
1 - 0
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika

De 1-0 zege van Ghana betekende een einde aan de WK-droom van Bafana Bafana. De beslissende penalty - na ruim een half uur benut door André Ayew - was voer voor discussie in Zuid-Afrika, waar grote vraagtekens werden gezet bij scheidsrechter Ndiaye Maguette. De Senegalese arbiter zou zijn omgekocht.

'We geloven dat de wedstrijd was gefixed', zegt Tebogo Motlanthe, directeur van de Zuid-Afrikaanse bond. 'We verzamelen nu informatie om het te bewijzen. We hebben informatie dat Ghana wist dat ze een strafschop zouden krijgen, alleen de vraag was wanneer. Dat bevestigt onze vermoedens. Onze jongens hebben zeer hard gewerkt maar het is allemaal verpest door de scheidsrechter.'

De bond van Zuid-Afrika meldt dat de daad bij het woord is gevoegd. Middels een officiële klacht is de FIFA gevraagd onderzoek te doen naar het optreden van de arbitrage.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.