Zorgen Everton-manager Marco Silva nog groter door bekerstunt Millwall

Millwall heeft in eigen huis voor een enorme stunt gezorgd door Everton uit te schakelen in de strijd om de FA Cup. Door de 3-2 zege op The Den is de druk op Everton-manager Marco Silva alleen maar toegenomen.

Millwall
Millwall
3 - 2
Everton
Everton

De Portugees bezet met Everton in de Premier League de tegenvallende elfde plek en trad zaterdag in de jacht op een zeer gewenst succesje allesbehalve aan met een B-team. In de 43ste minuut kwam Everton op voorsprong. Richarlison schoot van afstand en zijn houdbare poging leidde door gegrabbel van doelman Jordan Archer tot de 0-1.

Silva dacht zodoende met 0-1 te gaan rusten, maar kwam bedrogen uit. Met een knappe kopbal over doelman Jordan Pickford zorgde Lee Gregory voor de ruststand.

Na rust kwam Everton in de 72ste minuut opnieuw op voorsprong toen Cenk Tosun de bal in de lange hoek schoof. De nummer negentien van het Championship richtte zich evenwel opnieuw op. In de 75ste minuut liep Jake Cooper de bal zonder daar zelf van te weten binnen. De arbitrage oordeelde daarbij - overigens zonder VAR - dat hij geen (opzettelijk) hands maakte.

De 2-2 zorgde al voor een uitbarsting van vreugde, maar die blijdschap viel in het niet bij wat er gebeurde in de 95ste minuut. Toen kreeg Murray Wallace de bal voor zijn voeten en zorgde hij ook nog voor de 3-2 voor Millwall.

Bij Everton zat doelman Maarten Stekelenburg negentig minuten op de bank. Dinsdag wacht in de competitie het uitduel met hekkensluiter Huddersfield Town. En als Silva dan nog op de bank zit, zou een slechte resultaat in dat duel voor nog meer onrust zorgen bij het hyperambitieuze Everton. The Toffees spraken eerder dit seizoen immers nog uit een aanval op de top te willen doen. In de League Cup werd de werkgever van technisch directeur Marcel Brands ook al uitgeschakeld, door Southampton.

Hoe anders is de stemming nu bij Millwall. Maandag zal de loting uitwijzen wie in de vijfde ronde de tegenstander is.