Zorgen bij Van Bommel nemen toe: Antwerp stelt ook teleur in Mechelen

Antwerp FC heeft zaterdagavond voor de derde wedstrijd op rij in de Jupiler Pro League een doelpuntloos gelijkspel geboekt. Ook tegen KV Mechelen kwam de ploeg van trainer Mark van Bommel niet tot scoren.

Mechelen
Mechelen
0 - 0
Antwerp
Antwerp

Antwerp kwam in de afgelopen drie officiële wedstrijden niet tot scoren en verspeelde sinds de nederlaag bij Barcelona in de Champions League punten tegen RWDM (0-0) en AA Gent (0-0). Ook op bezoek bij KV Mechelen had de regerend kampioen van België het bijzonder lastig.

Van Bommel deed vanaf de aftrap een beroep op Owen Wijndal, Jurgen Ekkelenkamp, Gyrano Kerk en Vincent Janssen. Antwerp had weliswaar een veldoverwicht in het AFAS Stadion, maar tot veel kansen leidde het vele balbezit niet. Arbnor Muja was voor rust nog het gevaarlijkst met een schot net over het doel van Mechelen.

Janssen werd nauwelijks betrokken in het spel en ook in de tweede helft kwam de meeste dreiging van de bezoekers van de bedrijvige Muja. Na een schot van de Albanees probeerde Wijndal het in de rebound, maar zijn poging ging hoog over. De huurling van Ajax werd kort daarna, net als Kerk, door Van Bommel naar de kant gehaald.

In de slotfase werden ook Janssen en Ekkelenkamp vervangen. Van Bommel hoopte met verse krachten alsnog een overwinning uit het vuur te slepen. Toby Alderweireld dook nog een aantal keer gevaarlijk op voor het doel van Mechelen-keeper Gaetan Coucke, maar Antwerp vond voor de vierde officiële wedstrijd op rij niet het net. De Belgisch kampioen bezet na het derde gelijkspel op rij de vijfde plaats in de Jupiler Pro League. Komende woensdagavond ontvangt Antwerp Shakhtar Donetsk in de Champions League.