Antwerp en Gent schrijven elk een punt bij in povere topper

Reacties

Antwerp en Gent hebben het publiek woensdagavond niet vermaakt. De verwachtingen rond de topper waren groot, maar het publiek zag geen doelpunt en eigenlijk ook geen echt grote kansen voor de ploegen van respectievelijk Mark van Bommel en Hein Vanhaezebrouck.

Antwerp en Gent schrijven elk een punt bij in povere topper
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
0 - 0
Gent
Gent

Kampioen Antwerp tegen koploper AA Gent, onder de oude lampen van het Bosuilstadion die al heel wat gezien hadden, maar toch zeker niet alle jaren topvoetbal in België. Dat beloofde veel, maar in de eerste helft bleek de berg een muis te hebben gebaard. Een ronduit saai eerste bedrijf werd helemaal op het einde opgeschrikt door een plotselinge goal van de Buffalo's.

Ismaël Kandouss promoveerde een vrije trap van Sven Kums tot doelpunt, maar na uitgebreide inspectie door arbiter Wesli De Cremer aan de zijlijn bleef de oorspronkelijke beslissing staan om die treffer af te keuren. Het was meteen rust in Deurne-Noord. De thee had geen magische werking, overigens. Na zeventig minuten leek Jurgen Ekkelenkamp de score te openen, maar tot ontzetting van het publiek had de Nederlander in het zijnet geschoten, het bollen van dat net was bedrog.

Even later was er écht schade te noteren, maar niet aan een net maar aan een dug-out – vermoedelijk iemand uit het publiek had een beste deuk geslagen in de behuizing van de Gentse wisselspelers en stafleden. Het was onderhoudender dan hetgeen er op het veld te zien was: Ekkelenkamp, Vincent Janssen, Gyrano Kerk en Owen Wijndal waren niet in staat om hun trainer Van Bommel het vertrouwen dat uit hun basisplekken sprak terug te betalen met drie punten. Na de 0-0 tegen RWDM van afgelopen weekend zag het publiek opnieuw geen goals.

Antwerp blijft vijf punten achterstand tellen op Gent, dit weekend wacht de streekderby bij KV Mechelen voordat het Champions League-circus naar de stad komt: Shakhtar Donetsk is volgende week de opponent van The Great Old. Koploper Gent gaat zondag naar Brussel voor de uitbeurt bij de verrassend sterk presterende promovendus RWDM.

Bekijk hier al onze video's
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.