Zoon Van de Looi debuteert tegen vader Van de Looi: '1-1 een ideaal scenario'

Reacties

Voor Erwin van de Looi was het duel met FC Groningen al bijzonder vanwege zijn verleden bij die club. Maar zondag werd de trainer van Willem II zelfs emotioneel tijdens de ontmoeting met de club uit het noorden.

Zoon Van de Looi debuteert tegen vader Van de Looi: '1-1 een ideaal scenario'

Van de Looi zag namelijk zijn achttienjarige zoon Tom in het groen van FC Groningen zijn debuut maken in de Eredivisie. 'Na vijf minuten had ik al in de gaten dat hij speelde zoals ik hem ken', liet de trotste vader weten aan de NOS. 'Ik ben heel trots en dit is een van de meest speciale wedstrijden die ik heb gecoacht. Voetbaltrainer is mijn beroep, maar ik ben altijd vader. Als je eigen zoon debuteert, dan is dat prachtig.'

De confrontatie van vader met zoon leverde geen winnaar op. 'Deze wedstrijd leefde ontzettend binnen de familie. Ik kreeg veel appjes van vrienden. Heel speciaal. Voor de familie is de 1-1 een ideaal scenario. Dan krijgen we ook geen ruzie thuis', zei zoon Tom.

Toch stemde het gelijkspel niet iedereen tevreden. 'Het was feestelijk, maar ook weer niet helemaal. Het doel om drie punten te halen, dat is niet gelukt. Ik denk dat wij wel beter kunnen', zei de middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.