Willem II toont veerkracht na kunststukje Doan

Willem II heeft zich zondagmiddag naar een punt geknokt tegen FC Groningen: 1-1. De Tilburgers kwamen een fantastisch doelpunt van Ritsu Doan te boven.

De negentienjarige Japanner zorgde al in de veertiende minuut voor het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. Willem II verspeelde de bal op eigen helft, waarna Groningen snel omschakelde en de bal tot bij Doan kwam. De aanvallende middenvelder twijfelde geen moment en schoot vanaf achttien meter snoeihard in de kruising: 0-1.

Helemaal verdiend was de voorsprong voor FC Groningen - waar de zoon van Willem II-trainer Erwin van de Looi, Tommie, de hele wedstrijd speelde - niet. In de vierde minuut hadden de Tricolores al op voorsprong moeten komen, maar Ben Rienstra schoot veel te slap in na een perfecte voorzet van Konstantinos Tsimikas. Ook in het restant van de eerste helft bleven de beste kansen voor de thuisploeg.

Zo voorkwam doelman Sergio Padt met een katachtige reflex dat een pegel van Tsimikas de 1-1 opleverde. Mike te Wierik haalde een inzet van diezelfde Griekse linksback, de gevaarlijkste man aan Tilburgse zijde, vijf minuten voor rust van de doellijn.

De tweede helft kende heel wat minder kansen. De wedstrijd werd wel een stuk steviger, wat het niveau niet verhoogde. Toch slaagde Willem II er in de 71ste minuut in de verdiende gelijkmaker te forceren. Invaller Ismail Azzaoui kwam van de linkerflank naar binnen en plaatste de bal in de verre hoek: 1-1.

Vlak voor de gelijkmaker maakte de van Ajax gekochte Damil Dankerlui zijn debuut bij Willem II. Groningen bracht met Tom van Weert, voor Lars Veldwijk, nog een frisse spits binnen de lijnen, maar grote kansen bleven in het laatste kwartier uit.

Willem II komt door de remise op zeventien punten uit negentien duels en staat veertiende, met één punt meer dan aartsrivaal NAC Breda (zestiende) en FC Twente (vijftiende). FC Groningen heeft 21 punten en staat dertiende.