Zoet trots én kritisch: 'We hebben zelf niet gevoetbald, zonde'

Door twee doelpunten van Harry Kane zag Jeroen Zoet een heldenrol aan zich voorbij gaan. De PSV-keeper was trots én kritisch na de nederlaag in de Champions League.

Zoet leek tegen Tottenham Hotspur de held van de avond te worden. Hij was als een magneet en trok alle ballen die op hem werden afgevuurd of gekopt aan. Dankzij de doelman mocht PSV dinsdagavond heel lang blijven geloven in een superstunt, maar uiteindelijk velde een kopbal van Kane Zoet toch. Dat de bal daarbij werd aangeraakt door zowel Nick Viergever als Trent Sainsbury maakte het extra zuur voor PSV en de doelman.

'Als je met nog tien minuten te spelen 1-0 voorstaat, moet je tegenhouden met alles wat je hebt', weet Zoet. 'Net als eigenlijk de gehele wedstrijd, maar zeker in die laatste fase moet je geen goals meer tegenkrijgen. Nu staan we alsnog met de nederlaag hier.'

'In de rust zeiden we nog tegen elkaar: "Die ene grote kans gaan we krijgen". Die kregen we met Donyell Malen ook, maar dan moet hij goed vallen. Dat gebeurde niet. Als je realistisch bent, kun je zeggen dat we hebben gestreden als een team, maar we staan wel met lege handen. Dat het dan met zo'n goal gebeurt, is klote.'

Zoet erkent meteen dat PSV opnieuw voetballend werd overklast door Tottenham. 'We kunnen trots zijn op de strijd die we hebben geleverd, maar we hebben zelf niet gevoetbald en dat is toch zonde. Het is vooral de klasse van Spurs. Het is een fantastisch elftal, dat hebben we kunnen zien over twee wedstrijden. We moeten nu door en zaterdag gaan we tegen De Graafschap voor de twaalfde overwinning in de Eredivisie.'