Zo worden de kansen van Oranje op een EK-ticket ingeschat

ADVERTORIAL – Nog vier duels heeft het Nederlands elftal te gaan in de spannende EK-kwalificatiereeks. Na zeges op Ierland en Griekenland in september is het perspectief flink verbeterd. De quoteringen van Unibet geven een beeld van hoe de kansen worden ingeschat in Groep B.

Zo worden de kansen van Oranje op een EK-ticket ingeschat
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

De kwalificatiereeks begon voor het team van Ronald Koeman teleurstellend met een 4-0 nederlaag tegen Frankrijk. Het was een nederlaag die sommigen misschien hadden ingecalculeerd, tegen de grootste concurrent, het land dat met vijftien punten uit vijf duels nu ook comfortabel aan de leiding gaat in de poule. Oranje rechtte vervolgens de rug met zeges op Gibraltar, Griekenland en Ierland. Nederland heeft als nummer twee negen punten, net als de Grieken, maar de tegenstander van komende maandag heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024

Voorafgaand aan de confrontatie met de Grieken staat Oranje in de Johan Cruijff Arena vrijdagavond nog een uitdaging te wachten. Frankrijk komt naar Amsterdam voor al de achtste interland tegen Nederland in de laatste tien jaar. In de zeven vorige ontmoetingen werd slechts één keer gewonnen van de Fransen. De verliezend WK-finalist is met een quotering van 1.14 voor poulewinst ook ruim de favoriet om als eerste te eindigen. De quotering voor Oranje als nummer één in Groep B is 5.50.

Interessant is het hoe het zit met de kansen van Oranje ten opzichte van Griekenland, dat op dit moment dus de belangrijkste concurrent is in de strijd om de tweede plek. Het team van Gustavo Poyet speelt eerst uit tegen Ierland en hoopt dan maandagavond in Athene een belangrijke slag te slaan tegen de ploeg van Koeman. De kans dat het Griekenland nog lukt om Oranje voorbij te streven en als tweede te eindigen, is kijkend naar de odds niet zo groot. Inzetten op Griekenland dat in de Top 2 eindigt kan 6.00 keer de inzet opleveren. Het verschil met de quotering voor een eerste of tweede plek voor het Nederlands elftal is groot: 1.10.

Oranje is voor de uitwedstrijd tegen Griekenland wel gewaarschuwd voor Vangelis Pavlidis. De spits van AZ heeft in de Eredivisie laten zien in bloedvorm te zijn. Zondag was hij in de uitwedstrijd tegen Ajax opnieuw trefzeker, de 0-1 in de Johan Cruijff Arena was voor hem al zijn tiende competitiedoelpunt van het seizoen. Opvallend genoeg kwam Pavlidis in deze EK-kwalificatiereeks nog niet tot scoren, terwijl Griekenland wel al twee keer tegen Gibraltar in actie kwam.

Nog geen speler bij Unibet? Voor nieuwe spelers van 24 jaar of ouder is er een speciale welkomstactie, waarbij Free Bets ter waarde van in totaal 50 euro te verdienen zijn!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's