Vinícius reageert op straf Valencia-fans: 'Deze is voor alle zwarte mensen'

Reacties

Vinícius Júnior heeft via sociale media gereageerd op de straf die drie Valencia-supporters kregen voor racistische uitingen. De mannen maakten oerwoudgeluiden richting de Braziliaan.

Vinícius reageert op straf Valencia-fans: 'Deze is voor alle zwarte mensen'
© Pro Shots

Het incident vond vorig jaar mei plaats tijdens de wedstrijd Valencia - Real Madrid. Voor het eerst in de historie van het Spaanse voetbal, zijn personen veroordeeld tot een gevangenisstraf na racistische uitingen richting een speler.

'Velen vroegen mij om het te negeren, vele anderen zeiden dat mijn strijd tevergeefs was en dat ik gewoon moest voetballen. Maar zoals ik altijd heb gezegd: ik ben geen slachtoffer van racisme. Ik ben een kwelgeest van racisten', reageert Vinícius.

'Deze eerste strafrechtelijke veroordeling is niet alleen voor mij. Het is voor alle zwarte mensen. Mogen andere racisten bang zijn, zich schamen en zich in de schaduw verstoppen. Dank aan La Liga en Real Madrid voor hun hulp bij dit historische besluit.'

Reactie Infantino
Ook FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft gereageerd op het nieuws. 'Ik ben blij met de straf die de Spaanse autoriteiten hebben opgelegd. Dit is een positieve stap. We kunnen niet langer accepteren wat er in de stadions en op het veld gebeurt', klinkt het.

'Onze boodschap aan mensen die zich nog steeds racistisch gedragen, is duidelijk: we willen je hier niet. Deze mensen moeten worden uitgesloten. Ze maken geen deel uit van onze gemeenschap of het voetbal.'

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer Vinícius Júnior
Meer over Vinícius Júnior
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.