Zó belangrijk is Van Dijk: krant adviseert Liverpool transferactie door zijn absentie

Reacties

Het is iets te toevallig dat de Liverpool-defensie zonder Virgil van Dijk woensdag een nogal wisselvallige indruk maakte in het duel met Monterrey op het WK voor clubs, zo oordelen analytici en media.

Zó belangrijk is Van Dijk: krant adviseert Liverpool transferactie door zijn absentie
© Pro Shots

Van Dijk, die ziek afhaakte, voegde zich bij de andere afwezige centrumverdedigers Dejan Lovren en Joël Matip. Met het geïmproviseerde duo Joe Gomez en Jordan Henderson had Liverpool zijn handen vol aan Monterrey, dat pas in de slotfase moest buigen.

'Liverpool zonder Van Dijk achterin lijkt een beetje op de Liverpool-defensie voordat Van Dijk werd aangetrokken', twitterde Gary Lineker al tijdens de wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Harry Kewell, analyticus van dienst bij de BBC, stond ook stil bij de Virgil-factor. 'Tijdens wedstrijden van Liverpool zie ik Van Dijk voortdurend praten. Hij is bijvoorbeeld altijd aan het communiceren met de vleugelverdedigers, hij organiseert de defensie heel goed. En dat miste Liverpool tegen Monterrey. Er was niemand in staat om het gevaar te ontdekken.'

Zaterdag duelleert Liverpool met Flamengo om de WK-winst. 'Dan hebben ze hem echt nodig', stelt Kewell. 'Als hij fit is, zijn ze achterin een stuk comfortabeler. Iedereen is dan rustiger.' Liverpool-manager Jürgen Klopp zei na afloop dat hij nog niet weet of Van Dijk zaterdag aan kan treden.

Volgens The Guardian stonden de spelers van Monterrey opvallend vaak vrij. 'De absentie van Van Dijk speelde Liverpool parten.'

Zó belangrijk is Van Dijk dat The Liverpool Echo een heel opiniërend artikel wijdt aan de noodzaak om in januari een extra verdediger aan te trekken voor de duels waarin de Nederlander onverhoopt niet inzetbaar is. 'Eerder deze maand zei Klopp dat hij in principe genoeg verdedigers heeft. Waarschijnlijk is hij niet van gedachten veranderd. Maar waarom zou Liverpool zich niet proactief opstellen op de markt?'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.