Invallers helpen zwoegend Liverpool in extremis naar WK-finale

Reacties

Liverpool mag zaterdag tegen Flamengo gaan proberen om voor het eerst in de geschiedenis de wereldtitel voor clubs te pakken. De ploeg van Jürgen Klopp schakelde woensdag met pijn en moeite Monterrey uit. 

Invallers helpen zwoegend Liverpool in extremis naar WK-finale
© Pro Shots
Monterrey
Monterrey
1 - 2
Liverpool
Liverpool

De halve finale van het toernooi in Qatar had geen Nederlandse inbreng. Bij Monterrey was Vincent Janssen al geblesseerd afgehaakt en bij Liverpool bleek Georginio Wijnaldum niet fit genoeg om te kunnen starten. Virgil van Dijk haakte ziek af en Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever, die dinsdag nog in actie kwamen tegen Aston Villa en vervolgens de reis naar Qatar maakten, zaten nog niet bij de wedstrijdselectie.

Liverpool begon met middenvelder Jordan Henderson als vervanger van Van Dijk in de defensie en kwam na twaalf minuten op voorsprong via Naby Keïta, die een fijne steekpass van Mohamed Salah tot assist promoveerde. Lang bleef deze voorsprong niet staan, want Monterrey reageerde razendsnel. Alisson Becker was na een eerste redding kansloos bij de rebound van Rogelio Funes Mori, de tweelingbroer van voormalig Everton-verdediger Ramiro.

Zonder Roberto Firmino en Sadio Mané, die rust kregen maar in de tweede helft toch moesten invallen, had Liverpool het moeilijk tegen de provocerende Mexicanen. The Reds hadden weliswaar het meeste balbezit; de kansenverhouding was redelijk in evenwicht. Het duel leek op een verlenging af te stevenen, toen Firmino in blessuretijd toch nog een extra halfuur voor zijn vermoeide ploeg kon voorkomen. Na een slimme, lage voorzet van Trent-Alexander Arnold (ook al ingevallen) tikte Firmino de 1-2 binnen.

Monterrey had geen tijd meer om zich van deze klap te herstellen en moet het komend weekend doen met de troostfinale tegen Al-Hilal. Deze ploeg verloor dinsdag met 3-1 van Flamengo. Liverpool speelt zaterdag tegen de winnaar van de Copa Libertadores voor de tweede keer in de historie van de club een WK-finale; de vorige poging, in 2005, werd verloren van São Paulo.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.