Zlatan wil niets weten van voetbalpensioen: 'Ik heb nog steeds iets te geven'

Reacties

Ondanks een fysiek zwaar jaar denkt Zlatan Ibrahimovic er op zijn 41ste nog altijd niet aan om te stoppen. De Zweedse aanvaller ziet ondanks 144 speelminuten dit seizoen nog geen heil in een voetbalpensioen.

Zlatan wil niets weten van voetbalpensioen: 'Ik heb nog steeds iets te geven'
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
3 - 1
Hellas Verona
Hellas Verona

'Ik ben geen opgever, maar er moet ook vreugde zijn in wat je doet. Ik denk er nog niet over om te stoppen, want ik denk dat ik nog steeds iets te geven heb', zegt Ibrahimovic in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

Bij AC Milan is de Zweed in het bezit van een aflopend contract. 'Ik ben hier om Milan te helpen en dat wil ik op het veld doen. Op een bepaalde leeftijd is er geen ego meer. Dan hoef je je niet meer te bewijzen en doe je het om te geven, niet om te ontvangen. Ik wil doorgaan, al moet ik een balans zien te vinden. Het is net als in het leven. Als er geen sereniteit en stabiliteit is, ben je een bom. En bommen kunnen ontploffen.'

Mochten de Rossoneri het contract van de spits niet verlengen, hoeft de Zweed niet te wanhopen. Silvio Berlusconi en Adriano Galliani zouden de international naar AC Monza willen halen. 'Galliani belt me al drie jaar lang elke dag om te vertellen hoe mooi Monza is en dat er een contract voor me klaarligt.'

Sinds 2019 is Ibrahimovic aan zijn tweede termijn bij AC Milan bezig. Eerder kwam de Zweed uit voor Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Manchester United en LA Galaxy.

Spelersprofiel

Z. Ibrahimović


Geboortedatum:
3 oktober 1981
Leeftijd:
42
Geboorteplaats:
Malmö
Nationaliteit
Zweden
Lengte:
1,95 m
Gewicht:
95 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.