Seizoen met slechts 144 speelminuten: einde carrière Zlatan lijkt in zicht

Reacties

Voor Zlatan Ibrahimovic lijkt het seizoen ten einde. De aanvaller van AC Milan heeft tijdens de training een kuitblessure opgelopen, die hem naar verwachting zeker een maand aan de kant zal houden. Daarna moet hij ook nog fit worden, dus de kans dat hij nog voor de zomerstop terugkeert op het veld, is klein. Het voedt de onzekerheid over een vervolg van de loopbaan van Ibrahimovic.

Seizoen met slechts 144 speelminuten: einde carrière Zlatan lijkt in zicht
© Pro Shots

Ibrahimovic is nu 41 jaar oud en beschikt over een aflopend contract bij Milan. Hij heeft steeds gezegd dat hij wil blijven doorspelen zolang hij zich fit voelt, maar dat heeft hij in het lopende voetbaljaar nauwelijks meegemaakt. De spits stond eerst maandenlang buitenspel met een knieblessure en keerde kort na zijn rentree terug in de lappenmand.

Ibrahimovic speelde dit seizoen maar 144 minuten, verdeeld over vier competitiewedstrijden. Hij scoorde in de 3-1 nederlaag tegen Udinese en werd daarmee de oudste doelpuntenmaker ooit in de Serie A. Het was tot op heden de laatste wedstrijd die Ibrahimovic speelde.

Mogelijk blijkt het ook zijn afscheidswedstrijd te zijn geweest. Ibrahimovic heeft nu weer last van zijn kuit en zal dit seizoen normaal gesproken niet meer in actie komen. Daardoor valt het te bezien of Milan de superster nog een nieuw contract zal gaan aanbieden en of er nog een extra hoofdstuk komt in het prachtige voetbalverhaal van Ibracadabra.

Milan speelt dit seizoen nog zeven competitiewedstrijden, de laatste op 4 juni tegen Hellas Verona, en is ook nog actief in de Champions League. In de halve finale wacht de derby met Internazionale. In het miljardenbal zal Ibrahimovic sowieso niet zijn rentree maken: de aanvaller is door Milan niet ingeschreven voor de knock-outfase.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.