Zlatan voelt mee en troost huilende scheidsrechter

Reacties

Zlatan Ibrahimovic toonde maandag na de nederlaag tegen Spezia zijn menselijke kant. De veertigjarige aanvaller van AC Milan bracht een bezoek aan de kleedkamer van scheidsrechter Marco Serra, die in tranen was na een schlemielige beslissing.

Zlatan voelt mee en troost huilende scheidsrechter
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
1 - 2
Spezia
Spezia

Serra boorde Milan onopzettelijk een loepzuiver doelpunt door de neus. Junior Messias leek de nummer twee van de Serie A in blessuretijd naar de overwinning te schieten, maar Serra had al gefloten voor een overtreding op Ante Rebic. Tot overmaat van ramp zorgde Emmanuel Gyasi in de 96ste minuut voor een absolute stunt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Serra was volgens Italiaanse media zo overstuur door zijn fout, dat hij na afloop zijn tranen niet kon bedwingen. Ibrahmovic had met de scheidsrechter te doen en troostte hem in de kleedkamer door te zeggen dat fouten kunnen gebeuren. Nog drie of vier Milan-spelers voegden zich bij de Zweed om Serra te steunen.

Straf
Trainer Stefano Pioli hield Serra tijdens zijn interview na de wedstrijd al uit de wind door te stellen dat zijn eigen spelers schuldig zijn aan de verrassende nederlaag. 'We weten dat dit onterecht was, maar we hebben alleen onszelf om naar te wijzen. De scheidsrechter bood nog zijn excuses aan, maar het was niet eens een echte fout.'

Ondanks alle steunbetuigingen lijkt Serra te moeten vrezen voor een straf van de Italiaanse scheidsrechtersbond. Volgens berichten in Italië wordt hij mogelijk voor meer dan twee wedstrijden geschorst door de AIA.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.