AC Milan van 2-1 naar 1-2: scheidsrechter biedt excuses aan

Bij AC Milan had men er maandag behoorlijk de pest in. Vanwege de late tegengoal tegen Spezia, maar ook omdat de 2-1 minuten eerder nog werd afgekeurd. Milan liep zo dure punten mis in de Italiaanse titelstrijd. Scheidsrechter Marco Serra bood direct zijn excuses aan.

AC Milan
AC Milan
1 - 2
Spezia
Spezia

Milan kreeg in de laatste minuut van de extra tijd uiteindelijk het deksel op de neus door een goal van Emmanuel Gyasi, maar had minuten eerder op voorsprong moeten komen. Ante Rebic werd getorpedeerd, waarna de bal bij Junior Messias belandde. De Braziliaan schoot raak, maar Serra had al gefloten voor de overtreding op Rebic.

De spelers van Milan konden wel door de grond zakken en de avond werd dankzij Gyasi nog dramatischer. 'Ik probeerde mijn spelers nog te kalmeren', zei trainer Stefano Pioli over de afgekeurde goal. 'Dat is me niet gelukt. Het bewijs is de goal van Spezia. We weten dat dit onterecht was, maar we hebben alleen onszelf om naar te wijzen. De scheidsrechter bood nog zijn excuses aan, maar het was niet eens een echte fout.'

Pioli probeerde de schuld vooral bij zijn eigen team te leggen. 'We hadden in de eerste helft al vaker moeten scoren. Het was een slechte avond en nu moeten we reageren. We hadden moeten winnen, maar op de een of andere manier deden we dat niet. Dat is zwaar. We wilden hier heel graag winnen, maar het seizoen is nog lang.'