Zlatan bluft na dubbelslag: 'Als ik twintig was geweest, had ik er vier gemaakt'

Reacties

Met twee doelpunten was Zlatan Ibrahimovic bij de Serie A-ouverture al direct goud waard, maar zijn glansrol zou een jaar of negentien geleden nog veel mooier geweest zijn, zo grapte hij na afloop.

Zlatan bluft na dubbelslag: 'Als ik twintig was geweest, had ik er vier gemaakt'
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
2 - 0
Bologna
Bologna

AC Milan opende het Serie A-seizoen maandag met een 2-0 overwinning op Bologna, en alsof de tijd heeft stilgestaan pakte Zlatan (die volgende maand 39 jaar wordt) de hoofdrol: hij was goed voor beide Milan-goals. Die glansrol besprak hij na afloop op kenmerkende wijze. 'Als ik twintig jaar was geweest, had ik er vanavond vier gemaakt. Maar ik ben 38, dus waren het er maar twee', zo grijnsde hij tegenover Sky Sport Italia. 'Ik ben net als het filmpersonage Benjamin Button: ik word geboren als een oude man en word steeds jonger', zo trok hij een vergelijking die hij al eerder maakte.

Daarna ging hij wel serieus in op zijn vorm. 'Ik hou ervan om verantwoordelijkheid te hebben, niemand kan me meer druk opleggen dan ikzelf. Mijn leeftijd moet eigenlijk helemaal geen issue zijn. Ik wil behandeld worden als iemand van twintig jaar, en hetzelfde werk doen als die jonkies. Ik voel me goed en ik werk hard, zoals het hele team vanavond deed. We zitten nog niet op honderd procent en maakten daarom misschien wat fouten, maar al met al ging het goed vandaag. Ons doel is om het beter te doen dan vorig seizoen, dus zullen we iedere wedstrijd moeten spelen alsof het een bekerfinale is.'

Door zijn twee goals heeft Ibrahimovic nu in 22 (!) seizoenen op rij gescoord op het hoogste niveau, iets waar ook Bologna-trainer Sinisa Mihajlovic zijn hoed voor afneemt. 'Wat het verschil was? Zij hebben Ibrahimovic, wij niet. Álles wat zij creërden, ging via hem. Hij maakte het verschil.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.