Ziyech spaart zichzelf niet na deceptie: 'Dat neem ik mezelf zeker kwalijk'

Hakim Ziyech was keihard voor zichzelf na de verloren halve finale van Ajax tegen Tottenham Hotspur (2-3). De middenvelder verweet zichzelf dat Ajax de wedstrijd niet vroegtijdig besliste.

Ajax
Ajax
2 - 3
Tottenham Hotspur

'Als je ziet hoeveel kansen we nog krijgen. Hoeveel kansen ik nog krijg', startte Ziyech zijn relaas voor de camera van Veronica. 'Een bal op de paal. Die andere kansen, waar ik er een van de drie moet maken. Dan is het klaar. Dat neem ik mezelf zeker kwalijk', verwijst Ziyech mede naar het moment waarop hij de paal achter Spurs-doelman Hugo Lloris raakte.

Ziyech tekende voor rust na de 1-0 van Matthijs de Ligt zelf voor de 2-0, maar door een hattrick van Lucas Moura werd die voorsprong in de allerlaatste minuut volledig teniet gedaan door Tottenham Hotspur. 'Dan komt die mokerslag en die komt heel hard aan', aldus Ziyech.

'Het spel was niet optimaal en we krijgen lullige tegengoals, maar we hebben wel gevochten. Het is dan extra zuur als-ie in de laatste minuut valt', besluit de middenvelder, die nog niet met trots kon terugkijken op het Champions League-avontuur van Ajax. 'Op dit moment heerst vooral teleurstelling. Dit komt heel hard aan.'

Blind
Daley Blind sprak van een 'droom die uiteenspat'. 'We waren goed op weg en als het tien seconden langer had geduurd, hadden we het gered.' Halverwege koesterde Ajax nog een 2-0 voorsprong. 'We hebben ons zeker niet rijk gerekend in de rust. We hielden het goed vol tot het einde, met strijd en goede counters.'

Vanzelfsprekend houdt Blind een gevoel van trots over aan de Champions League-campagne van Ajax. 'Nu is het tijd om onszelf te belonen in de competitie. Iedereen moet dit voor zichzelf verwerken. Het is een feit dat we er zondag weer moeten staan. Volgens mij is iedereen zich daarvan bewust.'

VI's Freek Jansen blikt terug op de deceptie van Ajax in de halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur.
Aad de Mos is kritisch over het wisselbeleid van Ajax-coach Erik ten Hag.