Ziyech en Onana vallen af bij race om Afrikaanse eretitel

Reacties

Hakim Ziyech en Andre Onana horen niet bij de laatste drie kanshebbers voor de titel van Afrikaans Speler van het Jaar. De Ajacieden hoorden wel bij de elitegroep van tien.

Ziyech en Onana vallen af bij race om Afrikaanse eretitel
© Pro Shots

De winnaar van de prestigieuze prijs speelt sowieso in de Premier League. De overgebleven kanshebbers zijn namelijk: Sadio Mané, Mohamed Salah en Riyad Mahrez. Mané en Salah lijken op basis van de prestaties bij hun club de favorieten. Zij waren twee van de smaakmakers bij het Liverpool-team dat eerder dit jaar de Champions League won en nu overtuigend aan de leiding gaat in de Premier League. Mahrez was succesvoller met zijn land, de buitenspeler van Manchester City won met Algerije de Afrika Cup.

Ziyech en Onana stelden bij het toernooi om de Afrika Cup teleur met respectievelijk Marokko en Kameroen. De twee werden vooral genomineerd op basis van hun indrukwekkende prestaties met Ajax. De twee vertolkten hoofdrollen in de gedenkwaardige Champions League-campagne van de Amsterdammers, die eindigde bij de halve finale tegen Tottenham Hotspur. Bovendien pakte Ajax in eigen land dit jaar de dubbel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.