Ziyech en co worden bejubeld in belangrijk weekend voor Chelsea-toekomst

Reacties

Thomas Tuchel is onder de indruk van de manier waarop zijn spelers met de ongewone omstandigheden bij Chelsea omgaan. Hakim Ziyech was een van de spelers die zich in de FA Cup-wedstrijd tegen Middlesbrough van zijn beste kant liet zien, op een dag waarop de clubovername weer een stap dichterbij kwam.

Ziyech en co worden bejubeld in belangrijk weekend voor Chelsea-toekomst
© Pro Shots

Het is inmiddels anderhalve week geleden dat de Britse overheid bekendmaakte dat Chelsea-eigenaar Roman Abramovich met veel sancties hard werd aangepakt als gevolg van de Russische inval in Oekraïne. Onder meer de tegoeden van de invloedrijke zakenman die nauwe banden heeft met Vladimir Poetin werden bevroren, wat ook directe gevolgen had voor The Blues.

Chelsea speelde sinds de bekendmaking van de sancties drie wedstrijden en won drie keer. Tuchel deelde na de overwinning op Middlesbrough in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi complimenten uit aan zijn spelers. 'Ze hebben indruk op me gemaakt. Op een gegeven moment moesten we de situatie accepteren, want we hadden er geen invloed meer op en het had geen zin om er nog veel over te praten. Het is ons gelukt het te accepteren en ons te focussen op waar we wel invloed op hebben en dat zijn onze prestaties', zei Tuchel bij de BBC.

De manager liet eerder al duidelijk blijken te balen van de vele vragen die hij krijgt over de situatie rond Abramovich. Toch wilde hij zaterdagavond wel duidelijk maken dat hij geen oogkleppen op heeft en dat hij zich wel degelijk zorgen maakt over de gevolgen voor Chelsea. 'Ik voel die verantwoordelijkheid. We maken ons zorgen over de achthonderd mensen die bij Chelsea werken, die ook zullen piekeren. Het is mijn verantwoordelijkheid om de juiste mentaliteit te tonen en positief te zijn. We moeten geen zelfmedelijden krijgen omdat er een situatie is waar we niets aan kunnen doen', sprak de manager.

Ziyech was niet alleen een van de spelers die complimenten kreeg voor de mentale veerkracht die hij toonde. Hij werd door Engelse media ook bejubeld vanwege de klasse die hij toonde. Met een feilloos schoot in de verre hoek vanaf zo'n twintig meter zorgde hij na een halfuur voor de 0-2. Het was voor de 29-jarige aanvaller alweer zijn achtste goal van het seizoen. In het rapport van The London Evening Standard kreeg Ziyech een 8. 'Met een wonderschoon doelpunt gooide hij de wedstrijd al vroeg in het slot. Hij werkte ook hard om Azpilicueta te helpen op de flank', luidde het bijschrift.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Overname
Achter de schermen gaan deze zondag de gesprekken over een overname van Chelsea verder. Geïnteresseerde partijen hadden tot vrijdagavond de tijd om zich te melden en volgens de BBC liggen er diverse aanbiedingen op tafel. Mogelijke kopers worden gescreend door onder meer een Premier League-commissie. Ze zijn door een consortium met Chelsea-fans in ieder geval gevraagd nauw te gaan samenwerken met de supporters. De supportersgroepering wil graag tien procent van de aandelen in handen hebben om zo de clubcultuur te kunnen bewaken. Het initiatief wordt gesteund door Chelsea-icoon John Terry.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.