'Ziyech bedankt voor uitnodiging Marokkaanse ploeg'

Reacties

Hakim Ziyech heeft de uitnodiging voor de Marokkaanse nationale ploeg afgeslagen, melden De Telegraaf en AD. Bondscoach Hervé Renard wilde de 24-jarige middenvelder van Ajax bij zijn selectie halen voor de oefeninterland tegen het Nederlands elftal op 31 mei.

'Ziyech bedankt voor uitnodiging Marokkaanse ploeg'

Ziyech had de hoop op een uitnodiging eigenlijk al opgegeven, nadat Renard hem in januari ondanks diverse afmeldingen links had laten liggen voor het toernooi om de Afrika Cup. 'Het is persoonlijk geworden', zei de linkspoot in april tegen de NOS, nadat de Franse oefenmeester hem ook in maart weer niet had geselecteerd.

De negenvoudig international werd daardoor alweer een half jaar genegeerd door Renard. 'Hij maakt de selectie en hij bepaalt. Ik zal dat accepteren en er verder niets mee doen. Ik weet sowieso wel dat een bondscoach er meestal niet lang zit, dus ik wacht gewoon rustig af. Ik wacht gewoon tot hij vertrekt en dat gaat zeker een keer gebeuren.'

Verrassend genoeg stond zijn naam op de 27-koppige lijst voor de oefeninterland tegen Oranje in Agadir en de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Kameroen (10 juni), maar Ziyech wenst niet uit te komen voor zijn land zolang Renard de scepter zwaait bij de Marokkaanse bond.

De Eredivisie-spelers Karim El Ahmadi (Feyenoord), Sofyan Amrabat en Yassin Ayoub (FC Utrecht) en Mimoun Mahi (FC Groningen) zaten zoals verwacht ook bij de selectie. De spelers van Marokko verzamelen op 25 mei voor het trainingskamp in Agadir. Oranje komt twee dagen eerder bij elkaar voor een trainingsstage in Hoenderloo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.