Mahi in voorselectie Marokko voor oefeninterland tegen Oranje

Reacties

Mimoun Mahi maakt deel uit van de voorlopige selectie van Marokko voor de oefeninterland tegen Nederland op 31 mei in Agadir. Dat bevestigt FC Groningen-directeur Hans Nijland dinsdag.

Mahi in voorselectie Marokko voor oefeninterland tegen Oranje

Bondscoach Hervé Renard zei in april al dat Mahi in aanmerking komt voor een plek in de Marokkaanse voorselectie. De aanvaller speelde ook al voor Jong Oranje, maar Marokko geniet zijn voorkeur.

Mahi heeft zijn uitverkiezing te danken aan een sterk seizoen bij Groningen, waar hij sinds 2014 speelt. De 23-jarige aanvaller kwam dit seizoen tot 32 competitiewedstrijden en was daarin goed voor zeventien treffers.

Het seizoen van Mahi is overigens nog niet voorbij. De clubtopscorer kan zich in de play-offs nog met FC Groningen plaatsen voor Europees voetbal. De vraag is of Mahi fit genoeg is voor het heenduel met AZ in het Noordlease Stadion (aftrap 20.45 uur), want hij kampt met kuitklachten.

Faber
Trainer Ernest Faber kijkt uit naar het treffen met AZ. Alleen al vanwege de manier waarop Groningen zich uiteindelijk plaatste voor de play-offs. 'Eigenlijk kon het niet mooier. Op de laatste speeldag nog twee plekken stijgen en na zo’n bizarre ontknoping. Dat werkt ook terug op het team. Iedereen is vrolijk en heeft er enorm veel zin in.'

Faber weet ook al precies wat zijn strijdplan wordt in jacht op een Europees ticket. 'We hebben het hele jaar tegen een achterstand moeten knokken en die modus moeten we nu nog vier wedstrijden zien vol te houden. Wij hebben een betere vorm op dit moment, maar ik zie AZ toch als favoriet.'

De return tegen AZ staat zaterdagavond ook om 20.45 uur op het programma. De winnaar over die twee wedstrijden speelt nog een tweeluik met FC Utrecht of SC Heerenveen om een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.