Ziyech alweer met vertrek bij Chelsea in verband gebracht

Reacties

Hakim Ziyech heeft pas net zijn eerste seizoen erop zitten bij Chelsea, maar wordt nu al met een vertrek in verband gebracht. De Champions League-winnaar zou open staan voor een transfer van de voormalige Ajacied.

Ziyech alweer met vertrek bij Chelsea in verband gebracht
© Pro Shots

Ziyech maakte afgelopen zomer voor veertig miljoen euro de overstap van Ajax naar Chelsea, maar kon in Londen geen vaste basisplaats afdwingen. In totaal kwam hij tot 39 officiële duels, waarin hij zes keer scoorde en vier assists gaf. In de Premier League stond hij vijftien keer aan de aftrap en in de Champions League drie keer.

The Daily Mail schrijft dat Chelsea zeker niet afwijzend staat tegenover een vertrek van de 28-jarige linkspoot. Algemeen bekend is dat Tuchel, die onlangs zelf zijn contract verlengde, wil doorpakken bij Chelsea. Hij wil op de transfermarkt de voorwaarden scheppen om De Cup met de Grote Oren te verdedigen én in Engeland mee te doen om de titel. Nu eindigde de FA Cup-finalist (Leicester City was met 0-1 te sterk) als nummer vier op negentien punten van kampioen Manchester City.

Of het ook daadwerkelijk van een transfer komt voor Ziyech is nog maar de vraag. Hij beschikt nog over een contract tot medio 2025 en heeft bij vlagen laten zien hoe belangrijk hij kan zijn voor Tuchel. Zo maakte de Marokkaanse international de enige goal in de halve finale van de strijd om de FA Cup tegen Manchester City. Bovendien toonde hij zich bij Ajax al kieskeurig en hapte hij zeker niet bij iedere geïnteresseerde club toe. Italiaanse bronnen noemen nu AC Milan en Napoli als clubs met belangstelling.

Als Ziyech voor een andere uitdaging kiest, zou dat zijn vijfde club worden. Na te zijn doorgebroken bij SC Heerenveen koos hij in 2014 voor FC Twente. Twee jaar later verkaste hij vanuit Enschede naar Ajax, waar hij uitgroeide tot een van de smaakmakers van de Eredivisie en ook in de droomcampagne in de Champions League, Spurs hield Ajax in het seizoen 2018/19 ternauwernood uit de finale, imponeerde. Mede op basis van die prestaties dwong hij zijn transfer naar Chelsea af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.