Chelsea handelt razendsnel en legt Tuchel langdurig vast

Reacties

Chelsea heeft Thomas Tuchel razendsnel beloond voor het winnen van de Champions League. Zes dagen na de triomf in Porto is de verbintenis met de Duitser verlengd tot medio 2024.

Chelsea handelt razendsnel en legt Tuchel langdurig vast
© Pro Shots

Tuchel volgde begin dit jaar de ontslagen Frank Lampard op en zorgde er razendsnel voor dat Chelsea de weg omhoog insloeg in de Premier League. Het absolute hoogtepunt was echter de Champions League-glorie. Na het uitschakelen van Real Madrid in de halve finale rekende de ploeg uit Londen zaterdag af met Manchester City.

'Ik ben blij dat ik deel blijf uitmaken van de Chelsea-familie. Er komt nog veel meer aan. Ik kijk uit naar de stappen die we gaan zetten', aldus de 47-jarige Tuchel op de clubsite van de Europees kampioen.

Tuchel gidste Chelsea niet alleen naar de Champions League-eindzege, maar ook naar de FA Cup-finale. Daarin was Leicester City afgelopen maand met 1-0 te sterk. In de Premier League finishte Chelsea als vierde, waar de club ten tijde van de komst van de Duitse manager nog ergens in de middenmoot zweefde.

Tuchel zei na de Champions League-zege al dat er een nieuwe verbintenis aan zat te komen. De Duitser hoopt ongetwijfeld dat het hem beter zal vergaan dan Roberto Di Matteo, die een halfjaar nadat hij Chelsea in 2012 naar de Cup met de Grote Oren had geloodst op straat werd gezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.