Zirkzee ziet vanaf de bank hoe 'Nederlandse goal' Parma in rouw dompelt

Mede dankzij een treffer van Bram Nuytinck heeft Udinese zondag nog een punt veroverd in de Serie A-wedstrijd tegen Parma, een 2-0 achterstand ten spijt.

Parma
Parma
2 - 2
Udinese
Udinese

De dertigjarige Nederlander kopte tien minuten voor tijd raak uit een vrije trap van Thomas Ouwejan, die vlak daarvoor Marvin Zeegelaar had afgelost. Daarmee voltooide Udinese een dankzij een goal van Stefano Okaka in de 64ste minuut ingezette comeback. Via Andreas Cornelius en Juraj Kucka (strafschop) koesterde Parma halverwege nog een 2-0 voorsprong.

Bij de thuisploeg was er geen hoofdrol weggelegd voor de van Bayern München gehuurde Joshua Zirkzee: de negentienjarige aanvaller bleef de hele wedstrijd op de bank. Tijdens de duels met Bologna en Hellas Verona van respectievelijk één en twee weken geleden kreeg Zirkzee als invaller nog ruim een half uur speeltijd.

Met slechts veertien punten uit 23 duels verkeert Parma in grote problemen. De achterstand op de 'veilige' zeventiende plaats, nu ingenomen door Torino, bedraagt zes punten.

Bayern had Zirkzee juist naar de Serie A gestuurd, zodat hij veeel minuten zou kunnen maken: