Bayern geeft uitleg over achtergrond van vertrek Zirkzee

Reacties

Joshua Zirkzee heeft inmiddels 68 minuten voor Parma gespeeld. Bayern München vertelt waarom de negentienjarige Nederlandse spits die stap naar de Serie A maakte.

Bayern geeft uitleg over achtergrond van vertrek Zirkzee
© Pro Shots

'Hij is een spits en dan gaat het altijd om vertrouwen en scoren. Dat ging in het begin super, maar de laatste tijd was minder', zegt hoofd opleidingen Jochen Sauer op de Bayern-website over de nieuwe situatie van Zirkzee die na zijn stormachtige entree moeite had zijn plaats te vinden in de Bayern-hoofdmacht.

Een (tijdelijk) vertrek naar Parma bood afgelopen transferperiode de oplossing. 'Ik geloof dat het bij hem ook om een nieuwe omgeving ging', aldus Sauer. 'De beste optie is dan een club die problemen heeft op zijn positie en die hem wil hebben. Parma staat in de Serie A laag en heeft dringend goals nodig. Ik geloof dat het voor hem de mogelijkheid biedt om vertrouwen te tanken en doelpunten te maken.'

De vraag is of Zirkzee terugkeert bij Bayern. Parma heeft immers een optie tot koop bedongen in de huurovereenkomst tot het einde van het seizoen.

In januari schreven we over de Oranje-talenten zoals Zirkzee die zorgenkindjes werden. 

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Zirkzee
Meer over J. Zirkzee
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.