Zirkzee schiet Bologna naar vierde plek in Italië

Joshua Zirkzee heeft een hoofdrol vertolkt in het duel tussen Salernitana en Bologna. De Nederlander maakte zondagavond twee doelpunten en dat bleek genoeg voor de overwinning.

Salernitana
Salernitana
1 - 2
Bologna
Bologna

Bologna is bezig aan een ijzersterk seizoen. Dat heeft niet in de laatste plaats te maken met de goede prestaties van Zirkzee. Met zijn treffers tegen Salernitana erbij, was hij dit seizoen al bij negen doelpunten betrokken (zeven goals, twee assists). Hij stond net als Sam Beukema in de basis, Sydney van Hooijdonk kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen.

In het eerste kwart van de wedstrijd profiteerde Zirkzee tweemaal van geklungel in de defensie van de thuisploeg. Eerst zag hij Salernitana-doelman Benoit Costil een afstandsschot niet goed verwerken, waardoor hij simpel kon binnentikken. Daarna pikte hij een dramatische terugspeelbal op, om vervolgens zijn klasse te tonen. Zirkzee omspeelde de doelman met een fraaie sleep en maakte de 2-0.

In de tweede helft kwam Salernitana via Simy nog terug in de wedstrijd, maar een punt leverde het niet meer op. Zodoende geeft Bologna het sterke seizoen een passend vervolg. Het klimt door de zege (tijdelijk) naar de vierde plek in de Serie A. AS Roma en Fiorentina hebben echter nog een wedstrijd tegoed. Volgende week speelt Bologna tegen AS Roma.