Trefzekere Zirkzee blijft presteren met Bologna, ook Ngonge belangrijk

Joshua Zirkzee heeft uitstekende zaken gedaan met Bologna. De Nederlander, die zelf tekende voor het tweede doelpunt, won opnieuw met zijn Italiaanse werkgever, ditmaal van Torino. Daardoor staat Bologna knap zesde.

Bologna
Bologna
2 - 0
Torino
Torino

Bij Bologna stond naast Zirkzee ook Sam Beukema in de basis. Sydney van Hooijdonk bleef de hele wedstrijd op de bank. Pas in de tweede helft lukte het de thuisploeg om de score te openen. Daarbij werd het geholpen door doelman Luca Gemello, die uitkwam, maar de bal niet had. Giovanni Fabbian kon passeren en de 1-0 binnenschieten.

In de blessuretijd deed ook Zirkzee nog een duit in het zakje. Hij ging diep, controleerde een hoge bal, kapte zijn tegenstander fraai uit en schoot raak in de korte hoek. Daarmee nestelt Bologna zich in de subtop van Italië. Het heeft nu in dertien wedstrijden pas twee keer verloren. Bologna staat op gelijke hoogte met nummer vijf AS Roma, drie punten achter nummer vier Napoli en vijf punten achter nummer drie AC Milan.

Hellas Verona
2 - 2
Lecce
Lecce

Bij Hellas Verona tegen Lecce speelde voormalig speler van PSV, RKC Waalwijk en FC Groningen Cyril Ngonge een belangrijke rol. Hij maakte net voor rust de 1-1 door zijn tegenstander buitenom te passeren en door de benen van de doelman te schieten. Het duel eindigde in 2-2, waardoor Hellas een puntje pakt in de strijd tegen degradatie. Het staat nu op de negentiende plek in de Serie A.