Speler van de Maand Zirkzee: 'Ik denk dat Jerdy nu meer gezien wordt'

Reacties

Joshua Zirkzee (22) werd uitgeroepen tot Speler van de Maand in de Serie A. De spits van het verrassend goed draaiende Bologna was maandagavond in de uitzending bij Rondo, en hij besprak onder meer het Nederlands elftal.

Speler van de Maand Zirkzee: 'Ik denk dat Jerdy nu meer gezien wordt'
© Pro Shots

Maar eerst Bologna, dat in de laatste dertien Serie A-wedstrijden slechts één keer het onderspit moest delven. De stevig Nederlands getinte ploeg – Zirkzee kan in zijn moerstaal spreken met Sydney van Hooijdonk, Oussama El Azzouzi en Sam Beukema – staat zevende in de Serie A, mede door de goals van Zirkzee.

De Schiedammer heeft dan ook geen klagen. 'Het gaat prima met ons. De statistieken waren deze maand prima, als team kunnen we zeker niet klagen. Ik voel me mentaal heel lekker, als team voelen we ons gewoon heel goed. Alles lijkt momenteel ook mee te zitten, gewoon hopen dat het zo doorgaat', begon hij. Waarom gaat het zo goed?

'Ik denk dat ik iemand ben die zich vrij moet voelen, en momenteel is dat zo. Dan ga ik gewoon lekker spelen, en dan komen dit soort dingen eruit. We spelen het voetbal van trainer Thiago Motta, en dat blijkt aardig bij mij te passen, ja. Hij wil graag voetballen, en daar heeft hij de spelers ook voor. Tot nu toe loopt het aardig.'

Zirkzee reflecteerde ook op zijn vertrek 'Op dat moment was het misschien te vroeg voor mij, maar mijn hart wilde naar Bayern München. Ja, met Robert Lewandowski voor je is het heel lastig en achteraf was een andere keuze misschien verstandiger geweest, maar spijt heb ik niet. Ik heb er mooie dingen meegemaakt en veel geleerd dat ik nu kan gebruiken. Nu weet ik hoe het er daar aan toegaat, hopelijk kom ik ooit terug op zo'n podium.'

Een andere Nederlander, Jerdy Schouten, vertrok van Bologna naar PSV en haalde vrij snel Oranje. Zou Zirkzee zo'n zelfde route kunnen afleggen? 'Misschien is dat mogelijk. Met Jerdy zie je het.. hij doet niet heel veel anders dan bij Bologna. Ik vind hem een fantastische speler, ik denk dat hij nu wat meer gezien wordt door het Nederlandse voetbal. Misschien heb ik dat op een dag ook nodig, maar momenteel ben ik daar niet zo mee bezig. Het motiveert wel, iedereen wil voor zijn land uitkomen. Dat zou een droom zijn', sprak de goalgetter.

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Atalanta Bergamo
24
14
3
7
47-23
+24
45
5
Bologna
25
12
9
4
37-23
+14
45
6
AS Roma
25
12
5
8
45-30
+15
41
7
Fiorentina
25
11
5
9
37-29
+8
38
8
Lazio
24
11
4
9
29-26
+3
37
* Actueel tot en met 19 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bologna
Meer over Bologna
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer J. Zirkzee
Meer over J. Zirkzee
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.