Zinderende promotierace in Duitsland: Stuttgart is HSV voorbij

VfB Stuttgart heeft geweldige zaken gedaan bij de strijd om promotie naar de Bundesliga. De gevallen grootmacht won in eigen huis van Sandhausen en is nu met nog twee speelronden te gaan Hamburger SV gepasseerd.

VfB Stuttgart
5 - 1
Sandhausen
Sandhausen

Voor Timo Letschert en Rick van Drongelen is het resultaat uit Stuttgart erg zuur. De Nederlandse verdedigers zijn nu gedwongen tot achtervolgen in de slotfase van het seizoen, terwijl onlangs juist de tweede plek nog werd veroverd. Een opsteker zat er eigenlijk geen moment in woensdagavond voor HSV, dat dinsdag punten verspeelde tegen VfL Osnabrück (1-1). Stuttgart was vanaf het begin oppermachtig.

Nicolás González kopte in de twaalfde minuut al raak uit een corner en door een volley van Gonzalo Castro stond het in de twintigste minuut al 2-0. Stuttgart denderde door en door een eigen goal van Sandhausen-verdediger Tim Kister werd de marge binnen een halfuur nog groter. Het slotakkoord bij de zo sterke eerste helft kwam op naam van González, die vanaf de strafschopstip voor de 4-0 zorgde.

Enrique Peña-Zauner deed namens de bezoekers na rust nog wat terug, maar spannend werd het niet meer. Hamadi Al Ghaddioui maakte de zege voor de thuisploeg nog wat klinkender door de eindstand op 5-1 te bepalen. Stuttgart is nu naar de tweede plaats geklommen. Die positie geeft aan het einde van het seizoen recht op directe promotie. De voorsprong op HSV is slechts één punt. Mochten de verhoudingen zo blijven, dan kan HSV via de nacompetitie wel nog promotie afdwingen. Er wacht dan een play-off met de nummer zestien van de Bundesliga.