Zinchenko wijst Arsenal op belangrijke les na comeback tegen Aston Villa

Oleksandr Zinchenko en Jorginho waren zaterdag zeer gelukkig met de late overwinning van Arsenal op Aston Villa. Beide hoofdrolspelers in Birmingham prijzen de vechtlust van The Gunners, die door de zege aan kop blijven in de Premier League.

Aston Villa
Aston Villa
2 - 4
Arsenal
Arsenal

Zinchenko was na een uur verantwoordelijk voor de 2-2. Na zijn gelijkmaker liep Arsenal in de slotminuten nog uit naar een 2-4 zege. Voor de international van Oekraïne was het zijn eerste doelpunt in 93 Premier League-duels voor Manchester City en Arsenal. 74 eerdere doelpogingen leverden geen treffer op voor de linkspoot. 'We hebben vandaag weer een belangrijke les geleerd: we moeten er altijd in blijven geloven tot het laatste fluitsignaal', zei Zinchenko tegen BT Sport.

'We kunnen met deze geweldige groep mooie dingen bereiken, maar dan moeten we altijd strijd blijven leveren. Onze reactie in de tweede helft was perfect', aldus de ex-PSV'er, die met Arsenal voor rust twee keer op achterstand kwam tegen Villa.

Jorginho was grotendeels verantwoordelijk voor de 2-3: zijn uithaal van afstand ging via de lat en de rug van doelman Emiliano Martínez in het doel. De Italiaans international straalde na afloop van oor tot oor. 'Dit is de Premier League en daarom is dit de mooiste competitie van de wereld. Dit is gewoon prachtig', zei Jorginho over de comeback van Arsenal.

'Na onze laatste wedstrijden hadden we een goed resultaat nodig. Onze start was niet goed, maar in de rust hebben we met elkaar gesproken, gingen we terug naar de basis en kwamen we beter in ons spel. De laatste keer dat ik de lat én een keeper raakte, ging de bal er niet in. Maar ik ben heel gelukkig dat het dit keer de goede kant opviel', aldus Jorginho. Concurrent Manchester City kan Arsenal zaterdagmiddag bij een uitzege op Nottingham Forest weer passeren aan kop.