Zinchenko in tranen na Premier League-titel: 'Ik draag dit op aan alle Oekraïners'

Reacties

Voormalig PSV'er Oleksandr Zinchenko kroonde zich zondagavond met Manchester City tot kampioen van Engeland en dat maakte veel los bij de Oekraïner. Zinchenko leeft nog elke dag mee met landgenoten die in een oorlog met Rusland verwikkeld zijn geraakt. 

Zinchenko in tranen na Premier League-titel: 'Ik draag dit op aan alle Oekraïners'
Manchester City
Manchester City
3 - 2
Aston Villa
Aston Villa

De linksback van City, die tijdens het kampioensduel met Aston Villa inviel, werd na de wedstrijd door Sky Sports gevraagd naar hoe hij zich voelde. 'Dit zijn onvergetelijke emoties voor mij. Deze prijs is voor alle Oekraïners die op dit moment honger lijden en op allerlei manieren proberen te overleven vanwege de Russische agressie', zei Zinchenko.

'Ik ben zo trots om Oekraïner te zijn, ik zou graag op een dag deze prijs naar Oekraïne brengen voor alle Oekraïense mensen omdat ze het verdienen', aldus Zinchenko, die in het seizoen 2016/17 op huurbasis voor PSV uitkwam. Nadat hij op het veld van het Etihad Stadium de vlag van Oekraïne om de Premier League-trofee had gewikkeld hield Zinchenko het niet meer droog, waarna eerst João Cancelo en vervolgens meer teamgenoten hem kwamen troosten (zie onderstaande beelden).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 48-voudig international is iedereen bij City dankbaar voor hun steun sinds de start van de oorlog in Oekraïne. 'Deze club betekent alles voor mij. Ik vergeet nooit wat de mensen voor mij hebben gedaan in deze periode, de moeilijkste periode van mijn leven', besluit Zinchenko, die voor de derde keer met City kampioen van Engeland werd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.