Zidane waarschuwt na nieuwe wederopstanding begraven Real Madrid

Reacties

Real Madrid zorgde woensdag voor wat kleur op het verbleekte Spaanse gezicht in de Champions League. Trainer Zinedine Zidane waarschuwt voor te veel optimisme na de zege op Atalanta Bergamo.

Zidane waarschuwt na nieuwe wederopstanding begraven Real Madrid
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Real Madrid heeft de Spaanse eer in de Champions League hoog gehouden. Na de nederlagen van Barcelona, Sevilla en Atlético Madrid boekte de ploeg van Zidane wél een succes in het miljoenenbal. 'Het was een onschatbare overwinning in Bergamo die een ticket naar de gedroomde kwartfinale op een presenteerblaadje bracht. In de Champions League verandert alles', schrijft AS.

Niet alles. Volgens MARCA werd in Bergamo juist de voetbalwet bevestigd dat je Real Madrid nooit moet afschrijven. De Koninklijke heeft dit seizoen al vaker laten zien ook aan de rand van de afgrond de juiste weg te vinden. Tegen Atalanta werd die ook gevonden op het hoogste Europese podium, 'alsof het intuïtieve geluid van de Champions League iets activeerde dat niemand anders heeft.'

© Pro Shots

Want Real Madrid zette ondanks een waslijst aan afwezigen een eerste flinke stap op weg naar de kwartfinale van de Champions League. Zidane waarschuwt wel voor te veel optimisme. De overwinning bij Atalanta Bergamo betekent niet dat het een gelopen koers is, zo klonk het uit zijn mond.

'Ons spel was niet best, het resultaat wel. We hadden het zelfs tegen tien man zwaar', zei de Franse trainer. 'We hebben een belangrijke goal gemaakt. Maar dat zegt niets. We hebben nog de return voor de boeg en het blijft fiftyfifty. Atalanta is een ploeg die ons ook op eigen veld in de problemen kan brengen.'

Door de personele zorgen kreeg Isco een kans zich vanaf de aftrap te laten zien. Op een ongebruikelijke positie in de spits deed hij het goed, erkende Zidane. 'Het is lang geleden dat hij zoveel minuten heeft gemaakt en ook nog eens op een positie die niet zijn eigen is. Hij speelde goed en we weten wat hij ons kan brengen. Hij heeft niet veel gespeeld, maar als hij in actie komt doet hij het goed en geeft hij alles.' Volgens AS betekent het allerminst dat Isco zijn plannen verandert. Hij is nog steeds vastbesloten Madrid te verlaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.