Zidane trots op Real Madrid: 'Niemand stopt ons in onze missie'

Reacties

'Dit is een heel belangrijke overwinning', glunderde Real Madrid-trainer Zinedine Zidane na de 0-1 zege van zijn ploeg op Athletic de Bilbao zondagmiddag. Voor Sergio Ramos en Thibaut Courtois werd het een historische wedstrijd.

Zidane trots op Real Madrid: 'Niemand stopt ons in onze missie'
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Real boekte in San Mamés zijn zevende zege in zeven wedstrijden sinds de coronabreak. Spectaculair is het nog niet, wel zeer solide. 'Ik ben het meest gelukkig met ons stabiliteit. We waren niet briljant in aanvallend opzicht, maar het belangrijkste in onze defensieve kracht', reageerde Zidane bij Marca.

In die zeven La Liga-wedstrijden sinds de herstart kreeg Real immers maar twee tegendoelpunten. Ook in Bilbao bleven de Madrilenen dus zonder tegentreffers, het was alweer de zeventiende clean sheet voor Courtois dit seizoen. De Belg is de eerste Real Madrid-doelman die dat aantal haalt sinds Francisco Buyo in het seizoen 1994/95. Courtois heeft bovendien nog vier duels om zijn record aan te scherpen.

Matchwinner Ramos baarde ook opzien met zijn tiende (!) competitietreffer van het seizoen, in de afgelopen vijftig jaar kregen slechts drie andere verdedigers dat voor elkaar in La Liga: Ronald Koeman, Fernando Hierro en Mario Pernía (de laatste, in 2005/06). De aanvoerder van Real is sinds de herstart momenteel zelfs topscorer van de Spaanse competitie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Sergio is een echte penaltyspecialist, hij traint er veel op', verklapte Zidane, die niet te diep in wilde gaan op de discutabele beslissingen van de arbitrage, die veel verontwaardiging wekten bij Athletic. Spaanse criticasters beweren dat Real de laatste weken wel erg veel hulp van de VAR krijgt. 'Ik word er moe van dat mensen me telkens vertellen dat we gewonnen hebben dankzij de arbitrage. De spelers verdienen respect. Niemand gaat ons stoppen in onze missie.'

Real ligt inderdaad perfect op koers voor de eerste landstitel sinds 2017. Het verschil met Barcelona bedraagt nu zeven punten, al kunnen de Catalanen het gat zondagavond met een zege op Villarreal weer verkleinen. Toch lijkt ook vier punten genoeg voor Real om het kampioenschap binnen te slepen, ook vanwege het programma. De formatie van Zidane speelt nog tegen Alavés, Granada, Villarreal en Leganés. Toch rekent Zidane zich nog niet rijk.

'Dit was een heel belangrijke zege voor ons, een zwaarbevochten en intense overwinning. Maar tot het moment dat de titel mathematisch binnen is, kunnen we niet relaxen. Vanuit mijn ervaring, ook als speler, weet ik dat alle wedstrijden moeilijk kunnen zijn. Wat ik wel kan zeggen is dat zeven zeges in zeven duels indrukwekkend is', aldus de Fransman.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.