Real Madrid kan titel met VAR-hulp en specialiteit Ramos al ruiken

Reacties

Real Madrid heeft zondagmiddag zijn op papier zwaarste wedstrijd in het restant van de titelstrijd met moeite gewonnen van Athletic Bilbao. De VAR bood in San Mamés de helpende hand, waarna Sergio Ramos maar weer eens bewees een échte penaltyspecialist te zijn.

Real Madrid kan titel met VAR-hulp en specialiteit Ramos al ruiken
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Real kwam in de eerste zes speelronden na de coronabreak steeds in actie na Barcelona en veranderde dankzij het maximale aantal van achttien punten van de jager in de prooi. Zondag was het eens eerst de beurt aan Real, dat in Baskenland begon zonder Toni Kroos en Vinícius Júnior. Marco Asensio mocht zijn kunsten vanaf de aftrap laten zien.

De aanvaller, terug van een zware kruisbandblessure, was in de eerste helft de beste man aan de kant van Real. Asensio creëerde met zijn fijne traptechniek twee enorme kansen, voor Rodrygo en Karim Benzema, maar zij kregen het niet voor elkaar om de score te openen. Aan de overkant was de grootste mogelijkheid voor Raúl García, wiens kopbal werd gepakt door Thibaut Courtois, en was de razendsnelle Iñaki Williams een constante plaag voor de Real-defensie.

Real had het in de eerste vijfenveertig minuten bijzonder lastig met Athletic, maar was na rust een stuk dominanter. De bezoekers hadden constant het balbezit en probeerden om door de defensieve lijn te breken. Dat lukte echter nauwelijks. Athletic verdedigde geconcentreerd en gaf geen noemenswaardige kansen weg. Real kwam er simpelweg niet doorheen.

Met dank aan de arbitrage slaagde de koploper er uiteindelijk toch in om op voorsprong te komen. Dani García botste met Marcelo en de Braziliaan bleef op de grond liggen. Scheidsrechter José Luis González González floot niet voor een overtreding, maar zag op de beelden dat er inderdaad contact was geweest. De bal ging op de stip, nog altijd een discutabele beslissing, en Ramos faalde niet. Voor de verdediger betekende het de 22ste penalty op rij die hij binnenschoot, zijn tiende doelpunt van het seizoen en alweer zijn vijfde van na de coronapauze.

Athletic slaagde er niet in om deze ongelukkige achterstand nog weg te poetsen. Real hield het achterin gesloten en boekte zo de derde minimale zege op rij. De voorsprong op Barcelona, dat zondagavond laat op bezoek moet bij ploeg in vorm Villarreal, bedraagt nu zeven punten. Real speelt in dit seizoen nog tegen Alavés (thuis), Granada (uit), Villarreal (thuis) en Leganés (uit) en mag in die reeks twee keer gelijkspelen. Dit mag simpelweg niet meer misgaan voor de mannen van Zidane. 

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.