Zidane trekt na zege boetekleed aan over harde ingreep

Zinedine Zidane is trots op zijn spelers na de 1-0 overwinning op Atlético Madrid. De coach van Real Madrid moest halverwege wel hard ingrijpen en deed dat met pijn in het hart.

Het was een wedstrijd met twee gezichten voor Real Madrid. In de eerste helft was het spel van de thuisploeg pover. Er was een gebrek aan diepgang en dreiging en de beste kansen waren voor Atlético Madrid, al waren de bezoekers ook niet erg gevaarlijk. Zidane kantelde de wedstrijd indirect door bij de start van de tweede helft Vinícius Júnior en Lucas Vázquez in te laten vallen. Toni Kroos en Isco werden geslachtofferd.

Zidane vertelde bij zijn persconferentie over die ingreep: 'Het was niet de schuld van de spelers, het was mijn fout. Ik koos ervoor Isco en Kroos te wisselen, maar het had ieder ander kunnen zijn. Het spel beviel me gewoon niet en ik neem daar de verantwoordelijkheid voor. Het deed me pijn twee spelers in de rust te wisselen, maar het moest gewoon gebeuren.'

Met meer snelheid in de aanval lukte het Real Madrid in de tweede helft wel de Atlético-defensie uiteen te spelen. Een snelle aanval die leidde tot de 1-0 van Karim Benzema was het hoogtepunt en was volgens Zidane ook illustratief voor het verschil tussen de eerste en tweede helft. 'We maakten het veld groter en speelden sneller van kant naar kant. De goal was een goed voorbeeld, Vinícius, Mendy en Benzema voerden het erg snel uit. Vergeet niet, het is niet makkelijk wat ze deden', sprak Zidane.

Simeone
Volgens Atlético-coach Diego Simeone was het geblesseerd uitvallen van Álvaro Morata, die vlak voor de 1-0 naar de kant ging, een keerpunt in de wedstrijd. De Argentijn was kortaf bij zijn analyse. Wat Atlético moet doen om af te rekenen met de twijfels? 'Winnen', antwoordde Simeone kort maar krachtig. 'In de eerste helft deden we het nog goed, maar na rust was Real Madrid superieur. We moeten nu vooral aan de volgende wedstrijd denken', doelde Simeone op het thuisduel met Granada.

Atlético moet nog tot het uiterste gaan om kwalificatie voor de Champions League af te dwingen. De club is als nummer vijf van La Liga gepasseerd door Getafe, de Europa League-tegenstander van Ajax.