Derby-held Benzema leidt Real Madrid verder weg bij Barcelona

Reacties

Real Madrid heeft in de derby tegen Atlético Madrid zaterdag opnieuw een belangrijke stap op weg naar de La Liga-titel gezet. Karim Benzema groeide bij afwezigheid van veel sterren uit tot de matchwinner.

Derby-held Benzema leidt Real Madrid verder weg bij Barcelona
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
1 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Bij de burenruzie in Estadio Santiago Bernabéu ontbrak er voor liefst 516 miljoen euro aan aankopen, zo berekende AS. Dat smaakmakers als Eden Hazard, Gareth Bale en João Félix vanwege blessures ontbraken, was ook af te zien aan het spel. De derby in Madrid kwam maar moeizaam op gang. Atlético barstte sowieso al niet van het vertrouwen. De ploeg pakte slechts één punt uit de laatste twee competitieduels, werd tussendoor in het bekertoernooi nog uitgeschakeld door Cultural Leonesa en trok als nummer vijf van de ranglijst naar het hol van de leeuw.

Verrassend genoeg was Atlético in de eerste helft nog wel het dreigendst. Vitolo zorgde voor het eerste gevaarlijke moment, hij knalde de bal in de zeventiende minuut hard en laag richting het Real-doel en Thibaut Courtois redde vlot. Dat die poging lange tijd de grootste kans was, zei veel over het spel van Real Madrid. Met middenvelders Isco en Federico Valverde als valse buitenspelers was er bijzonder weinig diepgang bij de thuisploeg. Benzema stond als spits vaak op een eiland.

Door het spelbeeld was het wachten tot Zinedine Zidane zou ingrijpen en dat deed de Real-coach al direct bij de start van de tweede helft. Met Lucas Vázquez en Vinícius Júnior als vervangers van Isco en Toni Kroos kwam er veel meer beweging op de flanken. Als gevolg daarvan werd Atlético meer teruggedrongen en een vloeiende combinatie over links leidde in de 56ste minuut tot de 1-0. Vinícius gaf de bal op precies het juiste moment mee aan de opgestoomde Ferland Mendy en de Fransman vond met zijn scherpe voorzet landgenoot Benzema, die van dichtbij eenvoudig Jan Oblak klopte. Het was voor Atlético pas de vijftiende tegengoal in de competitie.

De defensie is dit seizoen het probleem ook niet bij de ploeg van Diego Simeone. Dat er bij het aanvalsspel kwaliteit mist, werd in het laatste halfuur opnieuw duidelijk. Álvaro Morata was tegen zijn oude club in de vijftigste minuut al gewisseld en met diens vervanger Thomas Lemar ging het niet veel beter. In de hoop toch nog voor de ommekeer te zorgen, bracht Simeone met nog twintig minuten te gaan de uit China teruggekeerde Yannick Carrasco binnen de lijnen. Ook dat had niet het gewenste effect.

Real Madrid trok de voorsprong solide over de streep. Zo deed de club gouden zaken door een week na het grijpen van de koppositie een topper te winnen en Barcelona verder onder druk te zetten. De Catalanen beginnen zondagavond met een achterstand van zes punten aan de thuiswedstrijd tegen Levante (aftrap 21.00 uur).

'Real Madrid is op dit moment dé favoriet voor de titel'
LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.