Zidane pakt elke negentien duels een prijs, Real 'bederft' opnieuw Barça-serie

Reacties

Real Madrid mag zich weer de beste club van Spanje noemen. Met tien feiten staan we stil bij het kampioenschap van De Koninklijke.

Zidane pakt elke negentien duels een prijs, Real 'bederft' opnieuw Barça-serie
© Pro Shots

Het is de 34ste keer dat Real Madrid zich kroont tot kampioen van Spanje. De eerste landstitel dateert uit 1932. Deze eeuw staat de teller op zeven topnoteringen in La Liga. Eerder was De Koninklijke de beste in 2001, 2003, 2007, 2008, 2012 en 2017. De afgelopen twee jaar veroverde Barcelona de landstitel.

Met de vorige twee landstitels maakte Real Madrid ook al een einde aan een hegemonie van Barcelona. De Catalanen probeerden in 2012 tevergeefs voor de vierde keer op rij kampioen te worden en in 2017 ging een hattrick in rook op door toedoen van Real Madrid.

Real Madrid eindigde afgelopen seizoen nog op negentien punten van landskampioen Barcelona. De miljoenenformatie moest destijds met de derde plaats genoegen nemen. Niet alleen Barcelona, maar ook Atlético Madrid bleef Real voor.

Drie nederlagen leed Real Madrid dit seizoen in La Liga. Het ging voor Los Merengues mis op bezoek bij Real Mallorca (1-0), Levante (1-0) en Real Betis (2-1).

Real Madrid kan nog op maximaal 89 punten uitkomen, wat er vier minder zouden zijn dan in 2017, het jaar van de vorige landstitel. Het clubrecord van honderd punten dateert uit 2011/12, onder José Mourinho.

• Voor Zinedine Zidane is de landstitel alweer zijn elfde prijs als hoofdtrainer, allemaal behaald bij Real Madrid. De 48-jarige Fransman, die vorig seizoen zijn rentree vierde in de dug-out van Los Merengues, had daarvoor slechts 208 duels nodig. Gemiddeld pakt Zidane eens in de negentien wedstrijden een prijs.

• Met 21 treffers is Karim Benzema in deze Liga de productiefste speler in de selectie van Real Madrid. De doelpuntendrift van Sergio Ramos is al vaak uitgelicht. De routinier bekleedt heel knap de tweede plaats met tien goals. Toni Kroos en Casemiro delen de derde plek met vier doelpunten.

Bijzonder is vooral dat iedereen kan scoren bij Real Madrid. De teller staat op 21 verschillende doelpuntenmakers in La Liga.

• Vlak voor de coronapandemie verloor Real Madrid met 2-1 bij Real Betis en moest het de koppositie afstaan aan Barcelona. Sinds de hervatting liep het op rolletjes voor de formatie van Zidane. Achtereenvolgens Eibar (3-1), Valencia (3-0), Real Sociedad (1-2), Real Mallorca (2-0), Espanyol (0-1), Getafe (1-0), Athletic de Bilbao (0-1), Alavés (2-0) en Granada (1-2) moesten eraan geloven alvorens de kampioenswedstrijd tegen Villarreal.

• Real Madrid zit ook nog in de Champions League, al moet de club in de achtste finale wel een 1-2 achterstand goedmaken tegen Manchester City. De Koninklijke veroverde drie keer de dubbel EC I/CL en landstitel: in 1957, 1958 en 2017.

Real Madrid klaar voor Champions League? 'Zidane meest onderschatte trainer ter wereld'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.